Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι πλέον ένας θεωρητικός ορίζοντας για την ανθρωπότητα, αλλά μια άμεση, συγκεκριμένη φιλοδοξία όλων των λαών του κόσμου.

Δεν χρειάζεται να είστε ρατσιστές για να υποστηρίξετε πιο ασφαλή σύνορα.

Δεν χρειάζεται να είστε ρατσιστές για να διατηρήσετε τα πρότυπα που βασίζονται στη φυλή και την τάξη.

Ο ρατσισμός δεν χρειάζεται ρατσιστές.

Στο #WorldRefugeeDay, διαβάστε μια εντυπωσιακή ανάλυση σχετικά με τη φυλετική 
συνιστώσα της κρίσης μετανάστευσης στο The Unesco Courier: https://on.unesco.org
Ο Ομιλος προώθησε την καμπάνια της Υπατης Αρμοστείας ζητώντας απο τους Σερραίου ν υπογράψουν

Cities #WithRefugees!
#SerresForUNESCO
#YouthSerresForUNESCO

Ο ρόλος των πόλεων, μικρότερων ή μεγαλύτερων, στη διαμόρφωση κοινοτήτων που να προωθούν τη συμπερίληψη αλλά και την ελπίδα για τα μέλη τους, δεν υπήρξε ποτέ τόσο σημαντικός. Σήμερα, πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τις χώρες τους για να σωθούν από τη βία και τις διώξεις.

Όταν οι πρόσφυγες φτάνουν σε μια νέα χώρα, σχεδόν δύο στους τρεις εγκαθίστανται στον αστικό ιστό. Οι πόλεις βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας προσφυγικής ανταπόκρισης, γι’ αυτό ολοένα και περισσότερες πόλεις επιλέγουν να υποδεχθούν τους πρόσφυγες και να επενδύσουν στην ενδυνάμωσή τους και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των δεξιοτήτων τους.

H πρωτοφανής κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού έχει φέρει παράλληλα στο προσκήνιο μια σημαντική υπενθύμιση: ότι η δύναμή μας σαν ανθρώπινη οικογένεια έγκειται στους δεσμούς που μας συνδέουν. Είμαστε δυνατοί στο μέτρο που προστατεύεται ακόμα και το πιο αδύναμο μέλος της κοινωνίας μας. Καθώς οι πόλεις ανά τον κόσμο ενισχύουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό, υγειονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο του Covid-19, καλούνται να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους κατοίκους τους, ανάμεσά τους και τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις περισσότερες από 250 πόλεις, όπως η Αθήνα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Λιβαδειά, η Σύμη και τα Τρίκαλα, για να δημιουργήσουμε μαζί τους χώρους εκείνους στις πόλεις μας που δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο να ζήσει με ασφάλεια, να γίνει αυτάρκης, να συνεισφέρει και να συμμετέχει ενεργά στην κοινότητά του.https://www.unhcr.org/gr/cities-withrefugees?fbclid=IwAR3gElkSta3thNA6v0xUOumaK7onQgUZ-cqg_V6oMtn3cnhTZ0VZGBUhGDQ