Η Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος, τιμάται κάθε έτος στις 5 Ιουνίου. Είναι ένα από τα κύρια οχήματα μέσω των οποίων τα Ηνωμένα Έθνη υποκινούν την παγκόσμια συνειδητοποίηση του περιβάλλοντος και ενισχύουν την πολιτικές για προσοχή δράση. Το σύνθημα της ημέρας για το 2008 είναι *Κλωτσήστε την συνήθεια! Κάντε οικονομία στον άνθρακα*. Η αναγνώριση ότι η αλλαγή κλίματος γίνεται το ζήτημα που καθορίζει την εποχής μας, κάνει το UNEP να ζητά από τις χώρες, τις επιχειρήσεις και τις κοινότητες να εστιάσουν στις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και πώς να τις μειώσουν.

Η Ημέρα περιβάλλοντος θα δώσει έμφαση στους πόρους και τις πρωτοβουλίες που προωθούν τις χαμηλούς οικονομίες και τους τρόπους της χρήσης άνθρακα, όπως η βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα, οι πηγές εναλλακτικής ενέργειας, η δασική συντήρηση και η φιλική προς το περιβάλλον κατανάλωση. Οι κύριοι διεθνείς εορτασμοί της Ημέρας Περιβάλλοντος 2008 θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Ζηλανδία.
Η ημερήσια διάταξη του φόρουμ είναι να δοθεί ένα ανθρώπινο πρόσωπο στα περιβαλλοντολογικά θέματα να εξουσιοδοτήσει τους ανθρώπους να γίνουν ενεργοί πολλαπλασιαστές της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης ,να προωθήσουν την κατανόηση ότι οι κοινότητες είναι κεντρικές θέσεις στη μεταβαλλόμενη στάση απέναντι στα περιβαλλοντολογικά θέματα και η συνεργασία των πολλαπλασιαστών θα εξασφαλίσει ώστε τα έθνη και οι λαοί τους θ απολαμβάνουν ασφαλέστερο και πιο ακμάζον μέλλον.
Η Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1972 για να χαρακτηρίσει το άνοιγμα της διάσκεψης της Στοκχόλμης σχετικά με το ανθρώπινο περιβάλλον. Ένα άλλο ψήφισμα, που εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση την ίδια μέρα, οδήγησε στη δημιουργία του UNEP.
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO συμμετέχει όπως κάθε χρόνο παρουσιάζοντας στην πλατεία Eλευθερίας το θέμα του έτους *Κλωτσήστε την συνήθεια! Κάντε οικονομία στον άνθρακα*.
-Θα βραβεύσει τις περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων της Β/Θμιας εκπαίδευσης Ν Σερρών ,όπως και της επιλεγμένες εργασίες της Αγωγής Υγείας του Ν Σερρών περιόδου 2007-8, στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Σερρών στις 6-6-2008 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών στις 19.30 μ.μ
-Πραγματοποίησε επίσης την περασμένη Παρασκευή συναυλία με τους Παύλος Παυλίδης Και B-Movies