φοοδ δαυ 2

Η Κοινωνική Προστασίας έχει επιλεγεί ως το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής (ΟΠΥ) για να τονίσει τη σημασία της για τη μείωση της φτώχειας στις αγροτικές περιοχές και επιτρέπει την πρόσβαση σε τρόφιμα ή τα μέσα να αγοράσουν τρόφιμα.

Η κοινωνική προστασία μπορεί να οριστεί ως μια σειρά από λύσεις, συχνά σε συνδυασμό και με  άλλα, -όπως ευκαιρίες για εργασία, παροχή τροφής, χρήματα και υπηρεσίες- που έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τους ευάλωτους και τους φτωχούς να βοηθήσουν την κίνηση στην κοινωνία χωρίς  πείνα και τη φτώχεια .

Η πείνα και η σπατάλη τροφίμων είναι μια  καθημερινή  κρίση – κάθε μέρα οι άνθρωποι πηγαίνουν χωρίς τροφή, ενώ το 1/3 των τροφίμων που παράγονται για τον άνθρωπο έχει χαθεί ή να σπαταληθεί.

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  φέρνει κοντά τους ανθρώπους και τις οργανώσεις μαζί για να δημιουργήσουν την ευαισθητοποίηση, να μοιραστούν ιδέες, να εκπαιδεύσει και να εμπνεύσει δράση. Αυτό ενισχύει και ενεργοποιεί το παγκόσμιο κίνημα για τον κόσμο για να φτάσουν στο μηδέν πείνα μέχρι το 2030, στόχος που τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε το Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Όμιλος μαζί με τους εθελοντές της PRAXIS συμμετέχει με 12αωρη ραδιοφωνική εκπομπή στο www.rodonfm.net οπου συμπολίτες μας καλεσμένοι απο τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τους εθελοντές θα ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία μας