Το Σάββατο και την Κυριακή 16/17-12-2006 επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο Ορεστιάδας την πόλη μας για να συνεργαστεί με τον Όμιλο UNESCO Σερρών για το πρόγραμμα τους *Ο δρόμος της ελιάς*που πραγματοποιεί στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού τους προγράμματος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.
Η πρόεδρος του Ομίλου κ Καίτη Εμμανουηλίδου είχε οργανώσει το πρόγραμμα τους κατά την παραμονή στην πόλη μας με¨
Επίσκεψη στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της ΔΕΠΚΑ όπου σε συνεργασία με την βιβλιοθηκονόμο κ Δελίτσικου Βαϊα παρουσίασαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του *Δρόμου της ελιάς* που είχε πραγματοποιήσει η Βιβλιοθήκη και ο Όμιλος με την ένταξη του Νομού στους *Δρόμους της Ελιά;* Ο Όμιλος παρουσίασε το έντυπο υλικό της πορείας προς έγκριση της διαδρομής από την 30η Γενική συνέλευση τον Οκτώβρη του 2003 και την έγκριση του από την UNESCO ως 2η Πολιτιστική διαδρομή. Εν συνεχεία παρακολούθησαν την παρουσίαση των βραβευμένων θεατρικών σχημάτων από τους Καλλιτεχνικούς αγώνες του 2006 και την βράβευση αυτών από τον Όμιλο UNESCO Σερρών στα πλαίσια των ετήσιων βραβεύσεων του Ομίλου για την εκπαίδευση. Σ ένα κατάμεστο θέατρο από μαθητές ,φίλους, βουλευτές στελέχη της Τ Αυτοδιοίκησης α και β Βαθμού στις εγκαταστάσεις του Ιδιωτικού σχολείου *Αριστοτέλειο* στολισμένο Χριστουγεννιάτικα, έγινε και η Χριστουγεννιάτικη εορτή.
Την Κυριακή το πρωί επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου .Έμειναν έκπληκτη με την θαυμάσια περιοχή, με το Μουσείο της ελιάς να τους δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουν σ ένα εκπληκτικό δομημένο χώρο το πώς λειτουργούσε το Βυζαντινό ελαιοτριβείο, την θαυμάσια ποικιλία από προϊόντα ελιάς, και φυσικά με το ίδιο το μοναστήρι. .
Αντηλλάγησαν δώρα και στο σιδηροδρομικό μας σταθμό υποσχεθήκαμε για γενικότερη συνεργασία της περιοχής τους με τον ποταμό Έβρο και Στρυμόνα στα πλαίσια των *Δρόμων των ιερών ποταμών*