3 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας

Έκκληση σε Bloggers από τη Διεθνή Αμνηστία

Αγαπητοί και αγαπητές bloggers ,

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας στις 3 Μαΐου, η Διεθνής Αμνηστία στέλνει μήνυμα συμπαράστασης σε δεκάδες ανθρώπους – θύματα καταπίεσης που βρέθηκαν σε εξοντωτικές συνθήκες κράτησης για μερικά λάθος κλικ που πάτησαν ή επειδή τόλμησαν να πούνε απλά τη γνώμη τους μέσω του διαδικτύου.
Στις 3 Μαΐου το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας θα ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καταπίεση στο ίντερνετ και θα ζητήσει να σταλούν email , μέσα από το site www.amnesty .org.gr, στις αρχές των χωρών που φυλακίζουν τους ακτιβιστές του ίντερνετ, ζητώντας την απελευθέρωσή τους.
Εκτός από τα παραπάνω, το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης σας ζητάει να κάνει εικονική κατάληψη του blog σας για μερικές ώρες στις 3 Μαϊου, ανεβάζοντας το κείμενο που σας επισυνάπτουμε. Δεν έχουμε ξανακάνει ποτέ παρόμοια δράση, αλλά βασιζόμαστε στον ενθουσιασμό και την καλή θέληση όλων μας για την επιτυχία της.
Παρακαλούμε δείτε το συνημμένο κείμενο και πείτε μας αν θέλετε να συμμετέχετε στη δράση μας. Θα εκτιμούσαμε πραγματικά οποιαδήποτε βοήθειά σας, ιδέες και σχολιασμό. Στείλτε μας email στο activism@amnesty.org.gr

Ευχαριστούμε για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

Περισσότερες Πληροφορίες: Η εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας για την ελευθερία της έκφρασης στο ίντερνετ ονομάζεται irrepressible. info και χρησιμοποιεί τη δύναμη του ίντερνετ για να κινητοποιήσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πάρουν θέση εναντίον της καταπίεσης στέλνοντας μια ηλεκτρονική έκκληση.

Επίσης, στρέφει την ίδια τη λογοκρισία εναντίον του εαυτού της.
Πως; Με ένα απλό copy /paste όσοι διαθέτουν δικό τους site μπορούν να φιλοξενήσουν ένα banner με ένα μικρό απόσπασμα από ιντερνετικό περιεχόμενο που κάποιοι, κάπου προσπάθησαν να αποκρύψουν. Το απόσπασμα αυτό αλλάζει συνεχώς (δυστυχώς υπάρχουν πολλά «κομμένα» κείμενα), έτσι κάθε φορά που κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σας, διαδίδετε τις πληροφορίες – αυτό ακριβώς που προσπαθούν να εμποδίσουν οι λογοκριτές.

Μάττα Σαμίου
Συντονίστρια Κινητοποίησης
Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα
—————————————————-
Matta Samiou
Activism Coordinator
Amnesty International – Greek Section
Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!