Τις Σέρρες θα επισκεφθεί ο κ. Pier Carlo Sandei, υπεύθυνος έργου (project manager) για το Δίκτυο για τα Βουνά στο Περιφερειακό Γραφείο Βιέννης του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (United Nations Environment Program-UNEP, Regional Office in Europe), στις 25 και 26 Ιουλίου 2007.
Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνέχιση των επαφών που έχει ξεκινήσει ήδη η Νομαρχία και η UNESCO Σερρών με το Δίκτυο για τα Βουνά, η ενημέρωση για τις δράσεις του UNEP και του Δικτύου για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και η δημιουργία προοπτικών συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Sandei, θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση, την Τετάρτη 25 Ιουλίου και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής», με τη συμμετοχή των Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων του Νομού Σερρών και εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων στην ανάπτυξη των ορεινών όγκων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Σερρών και θα ακολουθήσει συζήτηση με στόχο την ένταξη των ορεινών όγκων στο Παγκόσμιο Δίκτυο για τα Βουνά.
Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγους μήνες πριν την 6η Υπουργική Διάσκεψη «Περιβάλλον για την Ευρώπη» (Βελιγράδι, 10-12 Οκτωβρίου), με επιπλέον στόχο την επίτευξη συμπερίληψης της Νομαρχίας Σερρών στους ομιλητές των ημερίδων που θα διοργανώσει το UNEP/Δίκτυο για τα Βουνά κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης.
Να σημειωθεί ότι για το τρέχον έτος (2007) το Δίκτυο των Βουνών εκτελεί 18 προτάσεις συνολικού ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.