*Κλιματολογική αλλαγή .Ενέργειες που μπορούμε να πάρουμε τώρα για να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό *.
Ο διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής για το περιβάλλον που διοργανώνεται ετησίως από το Παγκόσμιο Οργανισμό Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), το Ιαπωνικό Ίδρυμα για την Παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον (FGPE), την εταιρία Bayer και Nikon. Έχει δημιουργηθεί το 1991 και έχουν λάβει μέρος 190.000 παιδιά από 100 χώρες.
Ο φετινός διαγωνισμός θα εστιάσει στην αλλαγή κλίματος: Το θέμα είναι
* Κλιματολογική αλλαγή .Ενέργειες που μπορούμε να πάρουμε τώρα για να μειώσουμε τον αρνητικό αντίκτυπό *. Τα έργα ζωγραφικής των παιδιών μπορούν να εστιάσουν στις προτεινόμενες ενέργειες όπως η χρησιμοποίηση της ανανεώσιμης ενέργειας, η εισαγωγή των ελαφριών ρίπων, εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, η μείωση των οχημάτων , η χρησιμοποίηση των δημόσιων συγκοινωνιών, η φύτευση δέντρων , κ.λπ….
Ο διαγωνισμός θα τρέχει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2008. Ο Όμιλος Σερρών για Unesco συμμετέχει στη διοργάνωση καλώντας τα παιδιά του νομού μας να υποβάλουν τα έργα ζωγραφικής τους στο γραφείο UNEP της Ευρώπης . Περισσότερες πληρ Για παιδιά που θέλουν υποστήριξη στην δημιουργία τους θα τους δοθεί από τους εθελοντές μας Mikael Persson από την Σουηδία ,το Zbyzsek Boguslawski από την Πολωνία ,την Elinor Wills από την Ουαλία ,και τον Andrius Kavaliaskas από την Λιθουανία τηλ 6932755008 http://www.unep.org/Tunza/paintcomp/