Στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και υπέρ του πρασίνου της πόλης
Ένας καινούριος κύκλος δράσεων, στο πλαίσιο της εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και υπέρ του πρασίνου της πόλης, ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή 15 του τρέχοντα μήνα με την δενδροφύτευση στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.
Στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας που ανάλαβε ο Δήμος Σερρών συνδράμουν το Δασαρχείο Σερρών (με την παροχή δένδρων από τα δασικά φυτώρια), φορείς και σύλλογοι με εγνωσμένη ευαισθησία σε θέματα περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, τα δένδρα (χαρακτηριστικά δασοπονικά ιθαγενή είδη της τοπικής χλωρίδας) θα φυτευθούν στα διάκενα της Κοιλάδας και στην περιοχή ανάμεσα στην κρεμαστή γέφυρα έως την ξύλινη γέφυρα (απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο).
Την έναρξη της εκδήλωσης (που θα διαρκέσει από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι) θα σηματοδοτήσει η φύτευση του πρώτου δένδρου από τον Δήμαρχο Σερρών κ. Ιωάννη Βλάχο.
Στην δενδροφύτευση συμμετέχουν το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου, η UNESCO Σερρών, η Praxis, η Οικολογική Κίνηση, η «Διάβαση Πεζών», η Λέσχη ειδικών Δυνάμεων, οι Πρόσκοποι (4ο Σύστημα), ο Φυσιολατρικός Όμιλος και ο Σύλλογος Περιπατητών της Κοιλάδας.
Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο αυτής της νέας περιβαλλοντικής εκστρατείας τα Τμήματα Έργων και Πρασίνου του Δήμου, έχουν προβεί στην διαμόρφωση χώρων πρασίνου σε νέα πάρκα και πλατείες των Σερρών, στις περιοχές Ομόνοιας, Αγίων Αναργύρων και στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου (όπου ο παλιός στρατιωτικός φούρνος).