Την Τρίτη 9-12-08 στα πλαίσια των δράσεων της αειφόρου διαδρομής *Ο δρόμος του Ιερού ποταμού Στρυμόνα *στο Bar OTRO ώρα 9.30 μ.μ θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους -kara deniz-
Οι kara deniz αποτελούν το μουσικό project του συνθέτη και παραγωγού Σάββα Παυλίδη, που ζει μόνιμα στην Κολωνία της Γερμανίας. Η ιδέα δημιουργίας των kara deniz προέκυψε μέσα από την συνεργασία του με την Βερολινέζα τραγουδίστρια Johanna Fassbender καθώς και άλλων μουσικών από Ελλάδα και Τουρκία.
Ο Σάββας Παυλίδης δημιουργεί, πάνω σε ηλεκτρονικό περιβάλλον, μαυροθαλασσίτικους και μεσογειακούς ήχους και ρυθμούς, τους οποίους ντύνει με αγγλόφωνο στίχο και pop αισθητική. Μέσα στο πρώτο του album συναντούμε τόσο την χρήση παραδοσιακών οργάνων όπως ούτι, σάζι, μπεντίρ, ποντιακή λύρα όσο και ηλεκτρονικούς ήχους, σύγχρονο προγραμματισμό και ηλεκτρικές κιθάρες, όλα αυτά αρμονικά δεμένα σε ένα πρωτότυπο μουσικό αμάλγαμα.
Η αλληλεπίδραση παραδοσιακών στοιχείων, ηλεκτρονικών beats και ατμοσφαιρικών ήχων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον ηχοτοπίο που απλώνεται μέσα από μία προσωπική μουσική γλώσσα.
Στην συναυλία θα συμμετέχουν:
Σάββας Παυλίδης (ηλεκτρονικοί ήχοι και προγραμματισμοί, ηλεκτρική κιθάρα)
Johanna Fassbender (φωνητικά) Θύμιος Ατζακάς (ούτι)
Παντελής Παυλίδης (ποντιακή λύρα) Λουκάς Μεταξάς (κρουστά) .

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO εντάσσει την εκδήλωση στο *Έτος Διαπολιτισμικού διαλόγου 2008* με χορηγό επικοινωνίας το www.Rodonfm.net