Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2009 «Έτος Ρίτσου» και ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον επιτελικό σχεδιασμό καθώς και το συντονισμό των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό του.

Με τη συνδρομή τιμητικής επιτροπής έχει καταρτίσει, ένα πρόγραμμα το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται σε συνεργασία και με άλλους πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς, προκειμένου ο εορτασμός των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου να περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που φωτίζουν καλύτερα το έργο του «ποιητή της Ρωμιοσύνης» και συγχρόνως το φέρουν σε επαφή με ένα ευρύτερο κοινό, κυρίως με τους νέους, ώστε να δημιουργηθεί ένα φυτώριο νέων αναγνωστών.

Η ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ
Η δημιουργία της κινητής έκθεσης-αφιερώματος στον Γιάννη Ρίτσο, στο πλαίσιο του εορτασμού, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΚΕΒΙ «Εκθέσεις στα Σχολεία» και περιοδεύει στη χώρα μας σε συνεργασία με φορείς του τόπου μας. Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι να δώσει κίνητρο σε πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, βιβλιοπωλεία, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες και λέσχες ανάγνωσης να οργανώσουν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό φιλοξενώντας την έκθεση. Η έκθεση αποτελείται από 16 ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα]. Την έκθεση επιμελήθηκε η Χρύσα Προκοπάκη και το σχεδιασμό της ο Σταύρος Κούλας.

Στην πόλη των Σερρών, ο Όμιλος Σερρών για UNESCO ανέλαβε την παρουσίαση της έκθεσης με την υποστήριξη των -Δ/ση Πρωτ//θμιας Εκπαίδευση Ν Σερρών ,τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ν.Σερρών, το Πειραματικό Δημοτικό σχολείο *Κωνσταντίνος Καραμανλής*

Η έκθεση θα παρουσιασθεί στην Αίθουσα πολλαπλών δράσεων του
Πειραματικού Δημοτικού σχολείου *Κωνσταντίνος Καραμανλής*
από 14 έως 23 Οκτωβρίου . Ώρες 9.00 π.μ εως 14.00 μμ κάθε μέρα
Η εκδήλωση τελεί με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.