Πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης κατά του ρατσισμού 13-21 Μαρτίου 2010 –

Οι ΜΚΟ από 48 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες κινητοποιούνται κατά του ρατσισμού με περισσότερες από 235 δρασεiς σε όλη την Ευρώπη στην μεγαλύτερη εκστρατεία αντιρατσισμού

– Στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης κατά του ρατσισμού, στις 21η Μαρτίου, οι εκατοντάδες κοινωνικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη ενώνουν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν στον αγώνα κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του εξτρεμισμού και των διακρίσεων.
– Οι δραστηριότητες συντονίζονται από τη γραμματεία του δικτύου United με έδρα το Άμστερνταμ για – το ευρωπαϊκό δίκτυο ενάντια στον εθνικισμό, ρατσισμό, φασισμό και υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων.

Οι ρατσιστές ούτε μπορούν ούτε έχουν την δυνατότητα να : Ανοίξουν το μυαλό τους και ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ την ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ!

Κάτω από το σύνθημα
” Απολαύστε την ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ» – ENJOY DIVERCITY
η εκστρατεία ενώνει τα εκατομμύρια των ενεργών πολιτών, από την Πορτογαλία στη Ρωσία και από την Ισλανδία στη Κύπρο, για να διαδηλώσει στους δρόμους και να γιορτάσει την ποικιλομορφία.
Γιατί τιμάται η 21η Μαρτίου;
Η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 21 Μαρτίου ” Διεθνή ημέρα για την αποβολή όλων των μορφών φυλετικών διακρίσεων”
Αυτή την η συγκεκριμένη μερα το 1960 δολοφονηθήκαν 70 διαδηλωτές κατά του απαρχαιντ στην Sharpeville στην Νότια Αφρική . Το απαρτχάιντ ήταν ένα νομικό σύστημα του φυλετικού διαχωρισμού που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής μεταξύ 1948 και 1990.
” Κανένας δεν γεννιέται μισώντας ο ένας τον άλλο λόγω του χρώματος του δέρματός του, ή το υπόβαθρό του, ή τη θρησκεία του. ” είπε Νέλσον Μαντέλα
Το πιό γνωστό ενεργό στέλεχος αντι-απαρτχάιντ, ο Νέλσον Μαντέλα, απελευθερώθηκε μετά από 27 έτη μακράς διαρκείας πολιτικής φυλάκισης το 1990.

Τώρα, 20 έτη αργότερα, η Ευρωπαϊκή κοινωνία βρίσκεται στο χείλος των διαχωριστικών γραμμών έθνους, θρησκείας και πλούτου. Αυτή η επικίνδυνη διάβρωση της κοινωνικής συνοχής τροφοδοτείται από λαϊκίστικης προπαγάνδα η οποία περνάει λόγω της έλλειψης συνειδητοποίησης και εκπαίδευσης .
Η ποικιλομορφία είναι κάτι που πρέπει να εκτιμηθεί, να δοθεί η πρέπουσα σημασία και να την χαρούμε.
Γι αυτό πρέπει να διδαχθεί η αγάπη και όχι το μίσος – και να γνωρίσουμε για την ομορφιά και τη δυνατότητα μιας ευρωπαϊκής κοινωνίας που έγινε πιο διαφορετικά όμορφη τα τελευταία 20 χρόνια.
Είναι σημαντικό αυτή η συνειδητοποίηση να εξελιχθεί από κάτω προς τα επάνω . Ως εκ τούτου η υποχρέωση των οργανώσεων και συλλόγων σε επίπεδο βάσης einai να συμμετέχουν μαζί με το παγκόσμιο οργανισμό UNITED δικτυωμένα σε μια εκστρατεία που στοχεύει να ενώσει την Ευρώπη σε μια κοινή εβδομάδα δράσης.

Ο «Όμιλος Σερρών UNESCO» για η «ΠΡΑΞΙΣ» η «ΣΟΦΙΑ» ,η «Team for the World» συμμετέχουν με έκθεση πληροφοριακού υλικού στον πολυχώρο του ΤΕΙ Σερρών ..
Επισημαίνουμε ότι μετά από πρόταση του Ομίλου Σερρών για Unesco ο Δήμος Σερρών εντάχθηκε στο δίκτυο των πόλεων κατά του ρατσισμού της Unesco