Νεολαία σε δράση κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων .Συνεργασία της UNESCO και της ποδοσφαιρικής ομάδος FC Barcelona.
Συμμετοχή της Unesco Σερρών

H UNESCO και το Kέντρο της Καταλονίας για την UNESCO συνδιοργάνωσαν ένα σεμινάριο με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων της νεολαίας για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διακρίσεων σε τοπικό επίπεδο. Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη (Ισπανία), 10-13 Σεπτεμβρίου 2010, σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό Συνασπισμό των Πόλεων κατά του Ρατσισμού της UNESCO στην οποία είναι μέλος μόνο ο Δήμος Σερρών από την Ελλάδα.

Για τέσσερις ημέρες, 30 νέοι 18 έως 25 ετών, συναντήθηκαν για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και την κατανόηση των θεμάτων και των προκλήσεων που σχετίζονται με την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αναπτύξουν τις ιδέες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών, και ιδίως σε τοπικό επίπεδο.

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική κατεύθυνση συνεδρίες, την ενθάρρυνση του προβληματισμού και της συζήτησης, από τη μία πλευρά, και τη δράση και τη γνώση δοκιμών, από την άλλη. Αυτό το μείγμα των συνεδριών είχε ως στόχο να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να συμμετέχουν αποτελεσματικά στον αγώνα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων σε προσωπικό επίπεδο, και το πιο σημαντικό σε τοπικό επίπεδο. Ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είναι ήδη ενεργά μέλη των ενώσεων της νεολαίας και των συμβουλίων νεολαίας στις πόλεις τους, που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές από την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά το σεμινάριο.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό της Συνασπισμό των Πόλεων κατά του Ρατσισμού (ECCAR) της UNESCO, ήταν επίσης μια απτή συμβολή της UNESCO για την τόνωση και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών αρχών και τοπικών δομών νεολαίας στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας UNESCO / FC Barcelona της εκστρατείας κατά του ρατσισμού, η οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων μέσα και μέσω του αθλητισμού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέοι είναι καθοριστικής σημασίας παράγοντες της αλλαγής, πολλές δε από τις δραστηριότητες που θα διοργανωθούν σε όλο το τρέχον έτος, έχουν στόχο τους νέους.

Συμμετείχαν οι νέοι Πασχάλης Ματζιαρίδης ,Σίλβια Μίνκοβα του Ομίλου Σερρών για Unesco που εκπροσώπησαν τον Δήμο Σερρών με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Εμμανουηλίδου Mentoring & Coaching του Ομίλου Σερρών .

http://www.serrestv.gr/tv/article_read.php?a=382
http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=381
http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=8845
http://www.tsepelasmedia.gr/uploads/files/typos%2022-9-10.pdf (τελευταία σελίδα)