1GOAL είναι μια καμπάνια που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την FIFA στο παγκόσμιο πρωτάθλημα * World Cup 2010 *. μέσα από την δύναμη του ποδοσφαίρου για να εξασφαλιστεί ότι η εκπαίδευση για όλους, αποτελεί μια διαρκή ελπίδα για τους νέους . Φέρνοντας μαζί τους ποδοσφαιριστές και τους οπαδούς, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο, μαζί, μπορέσαμε να ζητήσουμε από τους παγκόσμιους ηγέτες να γίνει πραγματικότητα ο στόχος ώστε να έχουν εκπαίδευση 72 εκατομμύρια παιδιά μέχρι το 2015.
Η Βασίλισσα Ράνια παρουσίασε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-Μoon τον αριθμό των 18 εκατ. 1GOAL: «Εκπαίδευση για όλους> τους υποστηρικτές του ΟΗΕ της ΑΣΧ στη Διάσκεψη Κορυφής την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010. Πήρε μέρος η Nthabiseng Tshabalala, η νεότερη πρέσβης του 1GOAL η οποία μίλησε εξ ονόματος των 69 εκατ.- των παιδιών που δεν πάνε σχολείο σε όλο τον κόσμο.
Βιντεο http://vimeo.com/15211509 και http://vimeo.com/education1goal

Στη Νέα Υόρκη ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-Μoon κάλεσε τους οι ηγέτες του κόσμου που παρακολουθούν την σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (<"http://www.un.org/millenniumgoals/">) να μετατρέψει αυτό που ονόμασε “ένα σχέδιο για τον τερματισμό της ακραίας φτώχειας “στην πραγματικότητα με την παροχή των αναγκαίων επενδύσεων, τις ενισχύσεις και την πολιτική βούληση για να βοηθήσει τα πλέον ευάλωτα. άτομα του πλανήτη.

” Άξιζε ακόμη περισσότερο το συνολικό σχέδιο», είπε ο κ. Μπαν στους 140 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην τριήμερη συνάντηση στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. «Ας στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας. Ας κρατήσουμε την υπόσχεση “.
Η συνεδρίαση υψηλού επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνει χώρα τώρα, πρέπει να προβεί σε απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας προς την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας – το οποίο περιλαμβάνει περικοπή της φτώχειας, την καταπολέμηση των ασθενειών, την καταπολέμηση της πείνας, τη προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της εκπαίδευσης – και να καθορίσουν τι άλλο πρέπει να προσθέσουν στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του 2015.
“Πραγματικά αποτελέσματα” έχουν σημειωθεί από τους Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας όταν σχεδιάστηκαν το 2000, επεσήμανε ο κ. Μπαν, όπως μεταξύ άλλων μια δραματική αύξηση των ποσοστών φοίτησης στα σχολεία, εκτεταμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό και μεγαλύτερο έλεγχο των ασθενειών.
“Έχουμε περισσότερη επιτυχίας ανάπτυξη από ποτέ. Η μετασχηματιστική επίπτωση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας είναι αναμφισβήτητη. Αυτό είναι ένα επίτευγμα που
μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι. Αλλά πρέπει να προστατεύσουμε τις προόδους αυτές, πολλές από τις οποίες εξακολουθούν να είναι εύθραυστες. Και το ρολόι χτυπάει, για να κάνουμε πολύ περισσότερα “
Ο κ. Μπαν κάλεσε τους ηγέτες στον κόσμο για να “μείνουν πιστοί” και να διασφαλίσουν ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν εγκαίρως.

“Αληθινή πρέπει να είναι η ταυτότητά μας ως διεθνή κοινότητα και να χρίζουμε τα θεμέλια της αλληλεγγύης. , Πιστή στη δέσμευσή σας για τον τερματισμό της απάνθρωπης συνθήκες της ακραίας φτώχειας ».
Ζήτησε από πλούσιες χώρες να μην απομακρυνθεί από προηγούμενες δεσμεύσεις τους για την επίσημη αναπτυξιακή βοήθεια στις φτωχότερες χώρες, το οποίο χαρακτήρισε ως “σανίδα σωτηρίας δισεκατομμυρίων ανθρώπων
Τόνισε επίσης ότι “η αλήθεια σημαίνει αντιμετώπιση των ανισοτήτων, τόσο μεταξύ και εντός των χωρών. Ακόμη και σε χώρες που έχουν την καταστατικά εντυπωσιακά κέρδη, η ανισότητα υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.
“Και αυτό σημαίνει την επανεξέταση με σοφία. Ανάκαμψη από την οικονομική κρίση δεν πρέπει να σημαίνει στην επιστροφή, στο εσφαλμένο και άδικο μονοπάτι που μας οδήγησαν σε προβλήματα στην πρώτη θέση. “
Ο Γενικός Γραμματέας είπε ένα από τα κλειδιά για την επιτυχία ήταν “να καταστεί η έξυπνες επενδύσεις σε έργα υποδομής, των μικρών αγροτών, οι κοινωνικές υπηρεσίες … και πάνω απ ‘όλα στις γυναίκες και τα κορίτσια.”
Την Τετάρτη ο αναμένεται να παρουσιάσει μια συνολική στρατηγική για τη βελτίωση των γυναικών και την υγεία των παιδιών, με τη μελέτη μετά από μελέτη που δείχνει ότι μια ώθηση στον τομέα αυτό θα έχει τεράστιο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα σε όλους τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.
“Υπάρχουν περισσότερα για να κάνει για τη μητέρα που προσέχει τα παιδιά της που πάνε για ύπνο πεινασμένα – ένα σκάνδαλο που διαδραματίζετε ένα δισεκατομμύριο φορές κάθε βράδυ. Υπάρχουν περισσότερα για να κάνουμε για το νέο κορίτσι που το επιβαρύνουμε με το ξύλο ή την έλλειψη νερού όταν αντ ‘αυτού θα πρέπει να είναι στο σχολείο. Και να κάνουν περισσότερο για τον εργαζόμενο μακριά από το σπίτι σε μια φτωχογειτονιά της πόλης, βλέποντας την απασχόληση και τα εμβάσματα να εξαφανίζονται εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης. “
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η ΠΡΑΞΙΣ ,η ΣΟΦΙΑ ο Όμιλος Νέων για UNESCO ,ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών , ο Ομιλος Δημοσιογράφων για Unesco είναι ικανοποιημένοι για την προσπάθεια τους όλο αυτό το διάστημα, των 9 μηνών, να προτρέψουν τους πολίτες για να υποστηρίξουν την καμπάνια, 1GOAL μέσα από συνεχείς εκπομπές στο www.rodonfm.net με την υποστήριξη των Ευρωπαίων εθελοντών ,τις ηλεκτρονικές καμπάνιες που πραγματοποίησαν στις υπαίθριες δράσεις τους. Και σίγουρα θα συνεχίσουν στις ανάλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν τα Ηνωμένα έθνη για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.