Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό 
 Αναγνωρίζοντας τη νεολαία ως ισχυρούς παράγοντες της κοινωνικής αλλαγής σε έναν κόσμο που συχνά χαρακτηρίζεται από μισαλλοδοξία, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές, ο φορέας PLURAL+  των Ηνωμένων Εθνών  υποστηρίζει τους νέους για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων των κοινοτήτων τους που σχετίζονται με τη μετανάστευση, την πολυμορφία και την κοινωνική ένταξη. 
 1. Δεν μπορεί να περιέχουν βίντεο χυδαιότητα, τη βία, δυσφημιστικό γλώσσα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα κρίνεται από τον πληθυντικό + Video διοργανωτές φεστιβάλ που θα ακατάλληλη για τον τόνο του ανταγωνισμού.
   
2. Βίντεο πρέπει να αναφέρονται με τα θέματα της μετανάστευσης, της ποικιλομορφίας και συναφή θέματα.
   
3. Αντανακλώντας για τα θέματα αυτά, τα βίντεο θα πρέπει να δείξει τις σκέψεις, τις εμπειρίες της νεολαίας, απόψεις, ερωτήσεις και προτάσεις.
   
4. Τα βίντεο μπορεί να είναι οποιασδήποτε μορφής, στυλ ή ύφος που ο ανταγωνιστής επιθυμεί – κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ, δράμα, μουσικά βίντεο, κωμωδία κλπ.
   
5. Τα βίντεο θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τους στόχους του πληθυντικού + Video Festival, το οποίο είναι:
          * Να αναγνωρίσουν τη νεολαία ως παράγοντες κοινωνικών αλλαγών σε έναν κόσμο που συχνά χαρακτηρίζεται από μισαλλοδοξία, και πολιτιστικές και θρησκευτικές διαιρέσεις.
          * Τη συμμετοχή της νεολαίας για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με την ενσωμάτωση των μεταναστών, την ένταξη, την ταυτότητα, την ποικιλομορφία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική ένταξη, όπου και αν είναι στον κόσμο.
          * Να ενθαρρύνει την πρακτική συμβολή των νέων στις όχι μόνο τον εντοπισμό περιορισμών, αλλά και στην προώθηση ενός κλίματος σεβασμού και εκτίμησης για τον άλλον.