Στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»Τις πύλες της ανοίγει η 7η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου την Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 (θα διαρκέσει έως την 5η Ιουνίου) που φέτος θεσμοθετημένη πλέον συνδιοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το Δήμο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO και σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου.
Ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕΣερρώνκ. Πέτρος Αγγελίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών κ. Θοδωρής Γκόνης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν ανακοίνωσαν τηνέναρξη της Πανεπιστημιάδας και παρουσίασαντο πρόγραμμάτης.
«Η Πανεπιστημιάδα αποτελεί αναμφίβολα μια αισιόδοξη προοπτική πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης για τις Σέρρες, ενώ παράλληλα την καθιστά νεανικό ευρωπαϊκό θεατρικό στέκι. Η διοργάνωση αυτής της μεγάλης θεατρικής εορτής αποκτά πλέον μόνιμο διεθνή χαρακτήρα, αποτελώντας για την πόλη και την Περιφέρεια ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, που θα χρηματοδοτείται για την επόμενη πενταετία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους» τόνισε ο κ. Αγγελίδης
Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν ο κ. Αγγελίδης συνέχισε «Όταν το 2004 έφθαναν στις Σέρρες οι πρώτες φοιτητικές ομάδες και άνοιγε για πρώτη φορά η αυλαία για την 1η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, κανείς δεν περίμενε ότι μερικά χρόνια μετά, η τεράστια επιτυχία της και η μεγάλη αποδοχή από τους θεατές και την τοπική κοινωνία, θα επέβαλλαν την θεσμοθέτηση της σημαντικής αυτής θεατρικής διοργάνωσης. Των γιορτών συνεύρεσης, προβολής-ανάδειξης του εγχώριου και του ευρωπαϊκού φοιτητικού θεάτρου, που διοργανώνονταν έκτοτε κάθε χρόνο στις Σέρρες, εκτός από το 2008, με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών και την υποστήριξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και στις οποίες συμμετείχαν φοιτητικές θεατρικές ομάδες Πανεπιστημίων από την χώρα μας και το εξωτερικό. Έτσι, ευχαριστώντας τους μέχρι τώρα Δημάρχους, Προέδρους και Καλλιτεχνικούς Διευθυντές που υποστήριξαν σθεναρά την διοργάνωση, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της 7ης Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου».
«Ενός πετυχημένου πλέον θεσμού για το Θέατρο και για τις Σέρρες που από φέτος και μετά την ολοκλήρωση των χρονοβόρων, αλλά αναγκαίων για την διοργάνωση, μελετών και διαδικασιών, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Μακεδονίας-Θράκης για την περίοδο 2011 έως 2015, αποκτά πλέον μόνιμο διεθνή χαρακτήρα, αποτελώντας για την πόλη και την Περιφέρεια ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, που θα χρηματοδοτείται για την επόμενη πενταετία από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Στα πλαίσια δε της σύνθετης οικονομικής δοκιμασίας που διέρχεται αυτή την περίοδο η χώρα μας και βιώνουμε όλοι μας, η Πανεπιστημιάδα αποτελεί αναμφίβολα μια αισιόδοξη προοπτική πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης για τις Σέρρες και την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Αγγελιδης.
Στην συνέχεια ο κ. Αγγελίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή των φοιτητικών θεάτρων στην πανεπιστημιάδα, λέγοντας «Στην φετινή 7η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου, που έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO, θα συμμετέχουν 16 φοιτητικοί θίασοι από Πανεπιστήμια 5 χωρών ήτοι, από την Γαλλία, την Γερμανία, την Σερβία, την Κύπρο και την Ελλάδα και θα δοθούν 18 παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται εκτός των παραστάσεων, εισηγήσεις, studio και ημερίδες από διεθνείς προσωπικότητες του Θεάτρου».
Τέλος ο δήμαρχος Σερρών και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της Πανεπιστημιάδας ,ανέφερε «Θα ήθελα ολοκληρώνοντας, να ευχαριστήσω τις φοιτητικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας καθιστώντας την πόλη μας για το ερχόμενο διάστημα ένα νεανικό ευρωπαϊκό θεατρικό στέκι, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την άριστη συνεργασία μας και όλους τους δημόσιους φορείς που υποστήριξαν την διοργάνωση.