Ο Ομιλος με την ΠΡΑΞΙΣ, με υλικό ενημέρωσης της Νέας Γεννιάς, του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS ,θα διαθέτουν τα κόκκινα κορδελάκια που δημιούργησαν οι εθελοντές ,ενώ θα ‘έχει προηγηθεί e- campaign στους φίλους συνεργαζόμενους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ,με την δημιουργία σποτ ευαισθητοποίησης από τους ευρωπαίους εθελοντές Benjamin Vienne ,Lucia Caminada Rossetti,Alexandra Murcia Navarro,EliinaEglite με Mentoring & Coaching την κ Μαρία Εμμανουηλίδου Msc ,η Νάντια Ζγέρα, που θα προβληθεί κατά την διάρκεια της εβδομάδος από το www.rodonfm.com ,όπως επίσης η πραγματοποίηση ραδιοφωνικής εκπομπής από τους ιδίους.Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν την προβολή της καμπάνιας του Green-Euro 2012 που έχουν στόχο ευαισθητοποίησης το AIDS μέσα από το ποδόσφαιρο.
H UNAIDS θα χρησιμοποιήσει crowdsourcing τεχνολογίες και τις κοινωνικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης για να προσελκύσουν τους νέους ανθρώπους για την ανάπτυξη της πολιτικής για το AIDS

Το Κοινό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το HIV / AIDS (UNAIDS) εγκαινιάζει CrowdOutAIDS.org, ένα online πρόγραμμα συνεργασίας για crowdsource, την νέα της στρατηγική για τη νεολαία και τον ιό HIV-το πρώτο στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Crowdsourcing είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να ξεκινήσουν γρήγορα οι μεγάλοι αριθμοί των ενδιαφερομένων ατόμων για την ανάπτυξη στρατηγικών, επίλυση προβλημάτων, να προτείνει σχετικές και φρέσκιες ιδέες.
Έχοντας περίπου 3000 νέους 15-24 ετών, να μολύνονται με τον ιό HIV καθημερινά, η μόχλευση νέων τρόπων επικοινωνίας και συνεργασίας σε απευθείας σύνδεση με τους νέους είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του HIV.

“Ζητάμε από τους νέους σε όλο τον κόσμο να συζητήσουμε , το σχέδιο και θα συνεργαστούν με το UNAIDS για την εφαρμογή αυτής της νέας στρατηγικής», είπε ο Μισέλ Σιντιμπέ, Εκτελεστικός Διευθυντής της UNAIDS. “Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι εμείς προσκαλούμε τους νέους ανθρώπους-όχι ως παραλήπτες των μηνυμάτων μας, αλλά αυτοί να είναι οι φορείς και οι δημιουργοί της αλλαγής.”

Η CrowdOutAIDS.org είναι ένα εντελώς νέος τρόπος για την UNAIDS για την ανάπτυξη της πολιτικής για το HIV. Θα χρησιμοποιήσει crowdsourcing τεχνολογίες και τα γνωστά online εργαλεία όπως το Facebook, το Twitter και Renren για να εξασφαλιστεί η στράτευση των νέων και η δράση για την αντιμετώπιση του AIDS.

Η CrowdOutAIDS.org έχει τέσσαρα βήματα ως μοντέλο και είναι ανοικτό σε οποιονδήποτε νέο ηλικίας 15-29 ετών. Οι νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τη νέα στρατηγική από τη σύλληψη έως την τελική σύνταξη μέσω ενός wiki-πλατφόρμα.

Το έργο θα εκτελεστεί σε μια περίοδο δύο μηνών με την crowdsourced να παρουσιάσει την τελική στρατηγική που θα συνταχθεί τον Ιανουάριο του 2012. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε www.CrowdOutAIDS.org, και ακολουθήστε @ UNAIDS και # CrowdOutAIDS στο Twitter.
http://www.crowdoutaids.org/
http://www.unaids.org/en/resources/presscentre/pressreleaseandstatementarchive/2011/october/20111025prcrowdsourcing/

Ο Όμιλος Σερρών για Unesco καλεί τους νέους 12-18 ( Μαθητές Γυμνασίου –Λυκείου) να καταγράψουν σε δικό τους blog την εμπειρία που θ αποκτήσουν μέσα από την ενημέρωση και συμμετοχή στις δράσεις ευαισθητοποίησης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Hνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού για το AIDS
Στο serres.for.unesco@gmail.com περιμένουμε ως τις 30-1-2012 την διεύθυνση του blog σας Το βραβείο θα είναι μια φωτογραφική μηχανή για την καλύτερη παρουσίαση του θέματος.