H 6η Ημέρα της γής έχει θέμα * Ουδέτερη υποβάθμιση της γης – μία απάντηση στους στόχους του 2020 Aichi*
Ο καλύτερος καλλιεργητής του κόσμου
Γειά σας !!!
Ευχαριστώ πολύ τους *ερευνητές* που μου αφιερώνουν άρθρο!
Πρώτη φορά ήρθαν εδώ κάτω δημοσιογράφοι για μένα – για τη βράβευση –βλέπετε.
Και να σου, άστραψαν το φλας, και να οι κάμερες και ….μεγάλα μεγαλεία σας λέω.
Ελπίζω να γίνω και πρωτοσέλιδο στο
Ελάτε μαζί μας για την Ημέρα της Γης για να γνωρίσουμε σε βάθος τρία βασικά ερωτήματα:
* Ποια είναι η επίπτωση των άνυδρων περιοχών και της αποκατάσταση της γης για την επίτευξη των στόχων για τη βιοποικιλότητα Aichi;
* Πώς μετράμε την πραγματική οικονομική αξία της γης;
* Πώς μπορεί εναλλακτικά μοντέλα παραγωγής να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ της γεωργίας, των τροφίμων και των πολιτικών της γης;
Αν θέλετε ελάτε να γνωρίσετε πώς μπορούμε να βάλουμε σε τροχιά την παραδειγματική αλλαγή στην διαχείριση της γης, όπως προτάθηκε στο Ρίο + 20 τον Ιούνιο και πώς θα επηρεάσουν τους στόχους για τη * Βιοποικιλότητα 2020 Aichi*.
Η UNCCD είναι μία από τις τρεις παγκόσμιες συμβάσεις που δημιουργήθηκε από τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών του 1992 για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη η οποία έγινε γνωστή ως η Διάσκεψη του Ρίο. Ενσωματώνει τα ζωτικά θέματα της γονιμότητας του εδάφους, τις αγροτικές κοινότητες και την ανθρώπινη ευθύνη για την αειφόρο διαχείριση της γης και των χερσαίων οικοσυστημάτων. Είναι μέρος της εξελισσόμενης παγκόσμιας δράσης στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης, και απευθύνεται από κοινού με τις συνεργαζόμενους φορείς όπως τη Σύμβαση στο πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και τη Σύμβαση για τη Βιολογική Ποικιλότητα.
Η 6η Ημέρα της γής έχει θέμα * Ουδέτερη υποβάθμίση της γης – μία απάντηση στους στόχους του 2020 Aichi* και θα τιμηθεί στην Ινδία έχοντας στόχο, την παρουσίαση του Aichi τροποποιημένο κατά 15% , παρουσιάζοντας τα υποβαθμισμένα εδάφη ,την αειφόρο διαχείριση της γης στη γεωργία, την υδατοκαλλιέργεια και τα δάση .
Επίσης είναι η ευκαιρία για να εξεταστεί η σχέση μεταξύ των στόχων για τη Βιοποικιλότητα Aichi και την εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου της Δεκαετίας της Βιοπικοιλότητας και του πλαισίου του UNCCD για την ενίσχυση της εφαρμογής της σύμβασης (2008-2018)
Στην διάσκεψη θα υποδεχτούν την *Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα διαχείριση της γης προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθεί με τη φύση ο άνθρωπος * http://www.landlifeweek.eu/ μια πρωτοβουλία από ξεκίνησε στο πλαίσιο της *Ημέρας της Γης* σ όλη την Ευρώπη στις 28 Σεπτεμβρίου και διήρκεσε ως τις 7 Οκτωβρίου, και είχε στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να απολαύσουν τη φύση, καθώς και τη φροντίδα για το φυσικό, πολιτιστικό τοπίο και τους πόρους της Γης. Περισσότεροι από 170 οργανισμοί από 20 διαφορετικές χώρες σε όλη την Ευρώπη διοργάνωσαν μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων που συνδέονται με το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο της εβδομάδας, το κοινό προσκλήθηκε να λάβει μέρος στην εκστρατεία Connect με φωτογραφία φύσης. Η εκστρατεία ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μοιραστούν τις εικόνες της απόλαυσης της φύσης μέσα από φωτογραφίες. Αυτές τις φωτογραφίες μπορείτε να τις φορτώστε στην ιστοσελίδα σας ή να τις δημοσιεύσετε μέσω του Twitter χρησιμοποιώντας το hashtag # connectnature. Οι φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία θα είναι μέρος μιας ευρωπαϊκής περιοδεύουσας έκθεσης.
Το Μουσείο Φυσικής ιστορίας θα παρουσιάσει την ημέρα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNCCD , *Γεωσκώληξ ο ταπεινός-ο καλύτερος καλλιεργητής του κόσμου* ταυτόχρονα με το *Εβδομάδα Γης-Ηλίου 2012 * και “Ας μάθουμε για την πρόληψη καταστροφών “. ως το τέλος Νοεμβρίου
.Συμμετέχουν η Διεύθυνση Π/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρών η Διεύθυνση Δ/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρών Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Σερρών ,ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη Σερρών, οι *Σέρρες-Εθελοντές 2011, η PRAXIS, το Club Νέων του Μουσείου, οι www.serlug.org .
Οι εθελοντές είναι η Ευαγγελία Ιωαννίδου, Τατιάνα Αγγελίδου, Χαράλαμπος Δαβιδ, Γιώργος Ζαραφίδης, η Βάσω Παπαθανασίου εκπαιδευτικός, η Μαρία Εμμανουηλίδου Msc Mentoring Coaching, οι Ευρωπαίοι εθελοντές της PRAXIS, ,Katia Siebert , Rafael Zygula, Blanana Orte, Laura Lang με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα.
Χορηγοί επικοινωνίας,
Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/
www.aposerres.gr, www.rodonfm.net
Οι δράσεις έχουν
την αιγίδα της,
Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO
Οι δράσεις εντάσσονται,
-Στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020
-Στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*