Γιορτάζουμε τη δέσμευσή μας και την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο κύριος στόχος της  Δ.Η.Ε  2012 είναι η ευαισθητοποίηση και η αναγνώριση των εθελοντών και των  εθελοντικών  οργανώσεων.

Ο σκοπός είναι να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις επιπτώσεις του εθελοντισμού για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη, και να επαινέσουμε   τους εθελοντές για την αφοσίωση στο έργο τους και τον αντίκτυπό του έργου τους
Με  την Δ.Η.Ε  2012  , χτίζουμε τα θεμέλια για μια ετήσια ημέρα που αυξάνει την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την ύπαρξη και τη σημασία της αναγνώρισης του εθελοντισμού.

Η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού 2012 καθιερώνει για πρώτη φορά την πλατφόρμα του  Εθελοντή ,τα  μέτρα δράσης, για την κατασκευή αυτού του  θεμελιώδης έργου  για  την Δ.Η.Ε , το branding.

Μπορούμε να διαδώσουμε  το μήνυμά μας:
Ενθαρρύνετε τους  ίδιους τους εθελοντές να είναι οι «πρεσβευτές της ποιότητας »

Ο χαιρετισμός τους , μέσω της πλατφόρμα Counts, οι Εθελοντές παρουσιάζουν  τις δράσεις τους, τους εθελοντές και τις εθελοντικές οργανώσεις. Δεσμευόμαστε   να διαδοθεί το μήνυμα για Δ.Η.Ε 2012
· Με τη φύση του εθελοντισμού – μια δραστηριότητα μεταξύ των ανθρώπων – να διαδώσει το εμπορικό σήμα και το μήνυμα της Διεθνής πραγματικότητας .
· Η προάσπιση της Δ.Η.Ε  2012 ως μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης και αναγνώρισης του εθελοντισμού  –  που ξεκινά στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 και αναπτύσσεται μέχρι το 2013.
Ποιο είναι το μήνυμα μας σχετικά με τον εθελοντισμό;
· Οι αξίες του εθελοντισμού ως σημασία για την ενίσχυση της ικανότητας για την επίτευξη ασφαλούς διαβίωσης, να ενισχυθεί η φυσική, οικονομική, πνευματική και κοινωνική ευεξία.
· Η δέσμευση του Εθελοντή  είναι ο δρόμος για την προώθηση των πολιτικών αξιών και της κοινωνικής συνοχής, τη μείωση των βίαιων συγκρούσεων σε όλα τα στάδια
· Η συμμετοχή εθελοντών μπορεί να περιλαμβάνει τις ομάδες του πληθυσμού που είναι συχνά κοινωνικά αποκλεισμένοι, όπως οι γυναίκες, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι μετανάστες, και οι άνθρωποι που ζουν με τον ιό HIV / AIDS?
· Η συμμετοχή των εθελοντών μπορεί να επιφέρει μεγαλύτερη αναγνώριση  του εθελοντισμού ως μια ισχυρή δύναμη της προόδου
4) Σε ποιους τομείς χρειάζεται οι εθελοντές να φέρνουν τη δέσμευση και την ελπίδα σε όλο τον κόσμο;

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κοινωνική ένταξη

Προστασία του περιβάλλοντος

Βελτίωση της εκπαίδευσης και διαβίωσης

Γνώση και ετοιμότητα σε περίπτωση καταστροφών

Η προώθηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης

Καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας

Ισότητα

Ο εθελοντισμός μπορεί να ενισχύσει τις δεξιότητες των ανθρώπων και να υποστηρίξει τις κοινότητες για να γίνει συνεκτική και ισχυρή.

Η Δ.Η.Ε  διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον εθελοντισμό βιώνουν συχνά μια μεγαλύτερη αίσθηση του νοήματος και της προσωπικής ευημερίας.

 

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO,η ΠΡΑΞΙΣ ,η *Σέρρες Εθελοντές 2011 * θα συμμετέχουν  με την παρουσίαση  του εθελοντικού προγράμματος *Move in action* της Ευρωπαϊκής Ένωσης  στο 4ο Γυμνάσιο και Λύκειο Σερρών Συνεργαζόμενο σχολείο της UNESCO ASPnet  με  τους ευρωπαίους εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ  Laura Lang Rafal Zygula Marion Tillier Umit Gonen.

Οι νέοι της Ευρώπης που βρίσκονται στην πόλη μας για 6 μήνες προσφέροντας το χρόνο τους ,την γνώση τους, την κοινωνική συνεργασία ,θα παρουσιάσουν την εθελοντική δράση τους στους μαθητές ώστε με το παράδειγμα τους να φέρουν στον δρόμο του εθελοντισμού και τα δικά μας παιδιά

Ταυτόχρονα έβαλαν στην πλατφόρμα Counts τους οργανισμούς  μας και τους παρουσιάζουν on line μέσα από το  www.rodonfm.net  το μήνυμα της ημέρας. Δε δίωρη εκπομπή

Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα θα σταλεί το μήνυμα της ημέρας προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν όσο περισσότερους νέους στην υποστήριξη δράσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν για ν αλλάξουν την κοινωνία με τις δικές τους ιδέες και δυνάμεις.

Η δράση εντάσσετε και ως υποστήριξη του Δικτύου εθελοντικών Οργανώσεων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. ως μέλος του

Χορηγοί επικοινωνίας Εφημερίδα Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/, http://www.nea-epohi.gr/main/front, http://aposerres.gr/