Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, διότι η διαφθορά βρίσκεται τόσο στις πλούσιες όσο και στις φτωχές χώρες, και τα στοιχεία δείχνουν ότι πονάει δυσανάλογα τους φτωχούς ανθρώπους. Συμβάλλει στην αστάθεια, την φτώχεια και αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα που οδηγεί τις   ευάλωτες χώρες προς την κατάρρευση του κράτους.

Οι κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, οι μη-κυβερνητικές οργανώσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι  πολίτες σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση του εγκλήματος αυτού. Ο Οργανισμός των  Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) και το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των προσπαθειών.

Το 2012  η από κοινού διεθνή εκστρατεία επικεντρώνεται στο πώς η διαφθορά εμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη των διεθνών συμφωνημένων αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας , υπονομεύει τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, οδηγεί σε παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στρεβλώνει τις αγορές, διαβρώνει την ποιότητα της ζωής και επιτρέπει το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία και άλλες απειλές ανθρώπινη ασφάλεια να ανθίσει.

 

Με την υποστήριξη του UNDP και ACT UNODC για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Όμιλος Σερρών για UNESCO συμμετέχει  με:

 

-την πραγματοποιηση διωρης εκπομπής στο www.rodonfm.net εκπομπής αφιερωμένη στην ημέρα

 

-προώθηση καμπάνιας ευαισθητοποίησης μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

 

-Αποστολή με e-mail στους  20.000 συνεργαζόμενους φορείς των φορέων μας της e-card

υμμετέχουν οι ευρωπαίοι εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ με τους  Laura Lang Rafal Zygula Marion Tillier Umit Gonen.

Υπεύθυνος καμπάνιας Πασχάλης Τσαρδάκης