Η δύναμη των βιβλίων είναι απαράμιλλη στο να προωθήσει την ατομική ανέλιξη και την κοινωνικής αλλαγή.Τα βιβλία παρέχουν οικεία κ βαθιά κοινωνική και εκτεταμένες μορφές διαλόγου μεταξύ των ατόμων, μέσα στις κοινότητες συνεχώς.

Όπωςη Malala Γιουσαφζάι, η πακιστανική μαθήτρια που πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν για την παρακολούθηση μαθημάτων, όπως είπε στην ομιλία της στα Ηνωμένα Έθνη:

Ας πάρουμε τα βιβλία μας και το στυλό μας. Είναιτα πιο ισχυρά όπλα μας.

Στην Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Copyright 2014,η UNESCO καλεί όλες τις γυναίκες και τους άνδρες να συσπειρωθούν γύρω από τα βιβλία και όλους εκείνους που γράφουν και να παράγουν τα βιβλία. Αυτή είναι μια ημέρα για να γιορτάσουμε τα βιβλία ως η ενσάρκωση της ανθρώπινης δημιουργικότητας και την επιθυμία να μοιραστούν τις ιδέες και τη γνώση,και να εμπνεύσει την κατανόηση και την ανεκτικότητα.

Τα βιβλία δεν είναι απρόσβλητος από έναν κόσμο της αλλαγής, που ενσωματώνονται με την έλευση των ψηφιακών μορφών και τη μετάβαση για να ανοίξετε τη χορήγηση αδειών για διάδοση της γνώσης.

Αυτό σημαίνει περισσότερη αβεβαιότητα, αλλά και νέα ευκαιρία – μεταξύ άλλων και για καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα στον κόσμο των εκδόσεων. Η αλλαγή είναι απότομη, αυξήθηκαν τα ερωτήματα σχετικά με τον ορισμό του βιβλίου και την έννοια της πατρότητας στην ψηφιακή εποχή.Η UNESCO οδηγεί το μέτωπο στις νέες συζητήσεις σχετικά με την αποϋλοποίηση των βιβλίων και των δικαιωμάτων των δημιουργών.Ο Ομιλος συμμετέχει στην ημέρα πραγματοποιώντας καμπάνια μέσα από το wwwrodonfm.net και τα Social media.