fantasycon poster (1)

FantasyCon Serres Υπό την αιγίδα της Unesco, οι ομάδες Seras Verve και Dragon Tale σε συνεργασία με Resalto Pub διοργανώνουν το FantasyCon Serres, το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαντασίας που έχει διοργανωθεί στις Σέρρες!

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 3 με 4 Οκτωβρίου και θα συμπεριλαμβάνει όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας γύρω από τα video games, anime και manga, Comic, Trading Card Games, Pen & Paper Role-Playing games και fantasy art work γενικότερα.

Αν είσαι ήδη παίχτης/ρια θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε, αν θέλεις να παίξεις για πρώτη φορά και να το δοκιμάσεις, τότε το FantasyCon Serres σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ζωντανά παιχνίδια ως θεατής, και γιατί όχι να πάρεις μέρος στις ιστορίες μας.

Τα παιχνίδια που θα παρουσιαστούν είναι τα: Requiem for Greece (RPG-LARP), Dungeons and Dragons 3.5 (RPG), Magic: The Gathering (Card Game), Warhammer: Fantasy (strategy Game) και πολλά επιτραπέζια.

Πρόγραμμα: Magic: The Gathering

– Παρασκευή 3/10 18:00 Requiem for Greece

– Παρασκευή 3/10 19:00 Dungeons and Dragons

– Παρασκευή 3/10 21:00 Warhammer: Fantasy

– Σάββατο 4/10 18:00 (To πρόγραμμα ενδέχεται να αλλάξει μέχρι να βγει η τελική του έκδοση) Από τα βιντεοπαιχνίδια στα κόμικ και τα γιαπωνέζικα μάνγκα, από τις ταινίες φαντασίας μέχρι τα παιχνίδια συλλογής καρτών, ένας ολόκληρος κόσμος φαντασίας ζωντανεύει στο FantasyCon Serres!

Οι ομάδες Seras Verve (SV) και Dragon Tale (Ομάδα παιχτών παιχνιδιών στρατηγικής, ρόλων και καρτών) σε συνεργασία με το Ρεσάλτο Pub και υπό την αιγίδα του ομίλου UNESCO, σας παρουσιάζουν το FantasyCon Serres, το μεγαλύτερο φεστιβάλ που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη μας για ένα από τα πιο ενεργά και θερμά κοινά της κουλτούρας των χόμπι φαντασίας!

Έναρξη την Παρασκευή 3/10 και μέχρι το Σάββατο 4/10 από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, στον πεζόδρομο Θέμιδος. Το φεστιβάλ και το κοινό που το επισκέπτεται αναμειγνύονται σε έναν αλχημικό γάμο φαντασίας ενός ονειρικού σύμπαντος που απλώνεται σε όλο το φάσμα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας γύρω από μια κουλτούρα που όλο αναπτύσσεται

! Ο κόσμος των Video Games, Anime & Manga, Comic, Trading Card Games, Pen & Paper Role-playing Games, Fantasy Artwork ανοίγεται μπροστά σου για να τον εξερευνήσεις μέσα από πολλές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν: Cosplay Event, Toυρνουά Hearthstone – Heroes of Warcraft, Toυρνουά League of Legends, Playstation 3 με J-Stars Victory Vs & Naruto Ultimate Ninja Storm 3, έκθεση Αrtwork από Games,Anime,Comic και πολλά άλλα! Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των μεγάλων χορηγών μας otakustore.gr, AngryNerd.gr, eFantasy.gr καιTheWeb Serres! Το Ρεσάλτο Pub είναι εκεί για να φροντίσει την κάθε σας επιθυμία για καφέδες, ροφήματα και ποτά, καθώς και να σας ψυχαγωγήσει με πάρτι για τα 2 βράδια του FantasyCon Serres!

======Board, RP & Card Games Presentations=======

Με τη βοήθεια των ζαριών, των βιβλίων και της φαντασίας μας, δημιουργούμε χαρακτήρες οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ιστορίες που διαδραματίζονται σε κόσμους πέρα από τον δικό μας. Πολεμιστές, μάγοι, κλέφτες, κληρικοί, βρικόλακες, λυκάνθρωποι, ξωτικά, νάνοι, άνθρωποι, δράκοι, δαίμονες, άγγελοι, απέθαντοι, αλλόκοτα πλάσματα πέρα από κάθε φαντασία. Όλα μαζί, και κάθε ένα ξεχωριστά έχει μία ιστορία. Και μετά την θεωρία και τα λόγια έρχεται η κορύφωση. Το τραπέζι γεμίζει με το ταμπλό, μινιατούρες, ακόμα περισσότερα ζάρια, τράπουλες. Διάλεξε τον χαρακτήρα σου, διάλεξε τις ικανότητές του, ίσως να σε βοηθήσουν, ίσως να γίνει κάποτε μεγάλος και τρανός στον κόσμο, ίσως πάλι να πεθάνει και να πρέπει να διαλέξεις καινούριο χαρακτήρα.

====== Requiem for Greece =====

Το παιχνίδι στο οποίο βασίζεται το Requiem for Greece, είναι ένα παιχνίδι ρόλων, το Vampire: the Requiem, ένα από τα πιο γνωστά παιχνίδια ρόλων, με μία μικρή παραλλαγή: αντί να παίζεται γύρω από ένα τραπέζι, οι παίκτες δρουν ως “ηθοποιοί” και αναπαριστούν τις δράσεις του χαρακτήρα τους, σύμφωνα με τους κανόνες του Mind’s Eye ­eater της White Wolf/CCP (και αυτό είναι το LARP- Live Action Role-Playng). Η θεματολογία του παιχνιδιού βασίζεται στην παραδοχή πως οι χαρακτήρες των παικτών είναι βαμπίρ, και η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από τις αντιξοότητες που βιώνουν εξαιτίας αυτής της κατάστασης, τα πολιτικά παιχνίδια, τις αέναες προσωπικές διαμάχες, καθώς και την εξερεύνηση των σκοτεινών πτυχών του ζοφερού κόσμου στον οποίον κινούνται

. ====== Dungeons and Dragons =====

Το Dungeons and Dragons (έκδοση 3.5) είναι επίσης ένα παιχνίδι ρόλων. Διαδραματίζεται σε έναν τελείως φανταστικό κόσμο όπου κατοικούν Orcs, Elfs, Dwarfs, Humans, με διαφορετικές ιδιότητες ο καθένας. Οι σκοποί που εξυπηρετούν οι παίχτες δεν είναι αναγκαίο να είναι μόνο καλοί και να υπερασπίζονται την ειρήνη και την αρμονία. Δόλος, απάτη, ψέμα, προδοσία, όλα παίζουν στο παιχνίδι.

Όλο το παιχνίδι γίνεται με μία κόλα χαρτί που έχει όλες τις πληροφορίες για τον χαρακτήρα. Με τη βοήθεια των ζαριών γίνονται οι συζητήσεις, οι μάχες, οι ύπουλες κινήσεις! Φαντασία και όρεξη για εξερεύνηση είναι το μόνο που χρειάζεται!

====== Card games =====

Τα Card games είναι παιχνίδια που παίζονται αποκλείστηκα με κάρτες. Απαιτούν σκέψη, στρατηγική καθώς και μια δόση τύχης.

Σ’ αυτά τα παιχνίδια τίθενται αντιμέτωποι δύο ή περισσότεροι παίχτες. Έχοντας μια γκάμα καρτών σε μορφή τράπουλας με πανέμορφα artwork, ιδιότητες αλλά και αδυναμίες πρέπει να υποσκελίσεις τις αντίστοιχες κάρτες του αντίπαλου σου ώστε να καταφέρεις να τον νικήσεις με την υπέρτατη στρατηγική της τράπουλας σου!

====== War games =====

Τα war games βρίσκουν τις ρίζες τους από τον μεσαίωνα όπου οι βασιλείς έπαιζαν τα παιχνίδια μυαλού κουνώντας πιόνια. Έτσι κ σε αυτού του είδους τα παιχνίδια οι δυο η παραπάνω παίχτες καλούνται να παραταθούν στο πεδίο με μινιατούρες για μια ιστορική ή φανταστική μάχη σε μεσαιωνικό ή φουτουριστικό μοτίβο. Μαζί με όλα τα παραπάνω εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τα war games προωθούν τον μοντελισμό και την δημιουργικότητα!

  Organizers Organized by :  FantasyCon Serres Website : https://www.facebook.com/FantasyConGR About the Organizers :

Στόχος μας είναι να περάσουμε στην πόλη μας το πόσο αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών νέων και μη έχουν γίνει όλα αυτά τα χόμπι φαντασίας! Ευελπιστούμε μετά την πρώτη μας διοργάνωση να υπάρχει αρκετή υποστήριξη και από τον κόσμο, αλλά και από την πόλη των Σερρών, για να καθιερωθεί αυτού του είδους το event!

FantasyCon στις Σέρρες! |