quality_physical_education74e0fe06c0Την υποστήριξη του προγράμματος της UNESCO και της Διεθνούς Ολυμπιακής Eπιτροπής θα πραγματοποιήσει o Ομιλος Σερρών με τις δράσεις που προτείνει η UNESCO
Η Βιώσιμη ανάπτυξη ξεκινά με ασφαλή, υγιή, καλά εκπαιδευμένοι παιδιά. Για να μεταδώσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για τον 21ο αιώνα, η εκπαίδευση πρέπει να επικεντρωθεί στη διαμόρφωση στάσεων, συμπεριφορών οικοδόμηση και τη διαμόρφωση αξιών που στηρίζουν την ειρήνη, την ένταξη και την ισότιμη ανάπτυξη.
” Ποιότητα Φυσικής Αγωγής (QPE) είναι ένα βασικό σημείο εισόδου … .για να μάθουν τις δεξιότητες ζωής, και την ανάπτυξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς »( MINEPS V 2013 ).
Συμμετοχή σε QPE, ως μέρος της ένα στρογγυλεμένο διδακτέα ύλη, μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη των:
Υπεύθυνοι, δραστήριοι παγκόσμιοι πολίτες
Δεξιότητες και τις αξίες, όπως είναι η κριτική, δημιουργική και καινοτόμο σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, τη λήψη αποφάσεων, η ενσυναίσθηση, διαπροσωπικές / επικοινωνιακές δεξιότητες, σεβασμό, την ανοχή και τη διαπολιτισμική κατανόηση, οι οποίες απαιτούνται για την επίλυση των προκλήσεων του 21ου αιώνα Σωματικά εγγράμματοι μαθητές με τις γνώσεις και την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την ακαδημαϊκή επίδοση
Η διά βίου ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα
Το κόστος της δεν επενδύουν
Η σωματική αδράνεια συνεισφέρει σε 3,2 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως και ευθύνεται για το 6% της παγκόσμιας θνησιμότητας?
Εκτιμάται ότι οι μη μεταδοτικές ασθένειες (NCDs) θα γίνει η κύρια αιτία θανάτου στην Αφρική από το 2030?
Η σωματική αδράνεια προκαλεί περισσότερους θανάτους από το κάπνισμα?
80,3% των 13-15 ετών σε όλο τον κόσμο κάνουν λιγότερο από 60 λεπτά άσκησης την ημέρα?
Τα παιδιά στην πρώιμη θεραπευτική αγωγή και εκπαίδευση ξοδεύουν μόνο το 2-3% του χρόνου να είναι ενεργή.
Περισσότερα στοιχεία και αριθμοί …
Παρά την πληθώρα στοιχείων που δείχνουν τη σημασία της φυσικής αγωγής στην ανάπτυξη του παιδιού, ο κόσμος βιώνει μια παγκόσμια μείωση της σωματικής παροχής της εκπαίδευσης.
Κλείνοντας την πολιτική-πρακτική Gap
Κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής QPE : στήριξη των κυβερνήσεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες του 21ου αιώνα
Δεδομένου ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ εντολή για τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και την οικοδόμηση της ειρήνης, της UNESCO είναι πρόθυμη να εξευρεθούν τρόποι για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της πολιτικής και της πρακτικής QPE.
Μέσω της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό (CIGEPS) , το MINEPS V Δήλωση του Βερολίνου , και διαβουλεύσεις συλλογή διεθνείς εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, η UNESCO ξεκίνησε το πρόγραμμα πολιτικής QPE σε συνεργασία με:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής (ICSSPE)
Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ)
Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP)
UNICEF
Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ)
Βασικοί Στόχοι του Έργου
1. Να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στην ανάπτυξη και την εφαρμογή της συμμετοχικής πολιτικής QPE?
2. Για την ενδυνάμωση των ενδιαφερόμενων πολιτών να εφαρμόσουν και να υποστηρίξει τα ελάχιστα πρότυπα σε QPE?
3. Προκειμένου να προωθηθεί μια συνεκτική και πλαισίου συνεργασίας για τη συνεχή.
Μαζί, οι εταίροι του έργου έχουν αναπτύξει ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών για τους φορείς χάραξης πολιτικής, καθώς και ένα συνοδευτικό Infographic , με στόχο τη Υπουργών.

Ουσιαστικά, η ποιότητα Φυσικής Αγωγής (QPE) Κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής είναι ένα “πώς να” οδηγό για κάθε κυβέρνηση, από οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου, να αναθεωρήσει και να ενισχύσει τα μέτρα πολιτικής, καθώς και για τη βελτίωση της εφαρμογής των προγραμμάτων φυσικής αγωγής.
http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/physical-education-and-sport/quality-physical-education/policy-project/
http://unesdoc.unesco.org/images/0023/002311/231101E.pdf
http://www.olympic.org/Documents/Reference_documents_Factsheets/Olympic_Values_Education_Programme.pdf