Αποθηκεύσετε την ημερομηνία !!

Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της επένδυσης στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε να γιορτάσει την πρώτη Δεξιότητες Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYSD) στις 15 του Ιούλη του 2015 .

# WYSD2015 – διαδώστε το!

Ελάτε μαζί μας στον εορτασμό για πρώτη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Δεξιοτήτων Νεολαία σε 15, Ιούλη του 2015!Χρησιμοποιήστε το #WYSD hashtag # ή WYSD2015 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συμμετάσχετε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για τη νεολαία και τις δεξιότητες και μοιραστείτε την ιστορία σας να μας πείτε τι νομίζετε!

Το ήξερες …

Με τα Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ) και την Εκπαίδευση της UNESCO για Όλους (EFA) εκστρατεία έρχεται να θητεία τους το 2015, περισσότεροι νέοι άνθρωποι από ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν αποκτήσει πρόσβαση στην εκπαίδευση. Αυτό πυροδότησε προσδοκίες σταδιοδρομίας και αύξησε τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον σε πολλούς νέους ανθρώπους. Είναι η εκπαίδευση, δεξιότητες και θέσεις εργασίας υψηλή βαθμολογία στις προτεραιότητες των ανθρώπων για την ανάπτυξη: στην παγκόσμια My World 2015 Survey, οι νέοι μέχρι την ηλικία των 30 ετών σε όλες τις περιοχές και τα επίπεδα εκπαίδευσης βαθμολόγησαν την εκπαίδευση ως υπ ‘αριθμόν ένα προτεραιότητα, με καλύτερες ευκαιρίες απασχόλησης είναι η τρίτης προτεραιότητας. Ωστόσο, σε παγκόσμιο επίπεδο,

  • νεολαίας αντιπροσωπεύουν το 25% του συνολικού πληθυσμού σε ηλικία εργασίας, αλλά αποτελούν το 40% των ανέργων (ΔΟΕ, FAO, 2013).
  • σχεδόν 74 εκατομμύρια νέοι (ηλικίας 15-24) έψαχναν για εργασία το 2014 (ΔΟΕ, 2015).
  • δύο τρίτα των νέων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι χωρίς δουλειά, δεν σπουδάζουν ή ασχολούνται με την παράτυπη ή άτυπη απασχόληση (UNDP, 2014).
  • Ποτέ πριν δεν υπήρξαν τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι στον πλανήτη: 1800000000 άτομα ηλικίας 10-24 (UNFPA, 2014).
  • ο πληθυσμός σε ηλικία εργασίας είναι έτοιμη να υπερδιπλασιαστεί στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, ιδίως στην Υποσαχάρια Αφρική μεταξύ του 2015 και του 2050 (UNFPA, 2014).
  • η κατάσταση της ανεργίας των νέων είναι κοινό σε όλες τις περιοχές του κόσμου και συμβαίνει παρά τις βελτιώσεις στο μέσο μορφωτικό επίπεδο (ILO, 2015).

Ποτέ ξανά δεν είναι πιθανό να είναι τέτοιο δυναμικό για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο εκεί. Πώς θα ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες των νέων θα καθορίσουν το κοινό μας μέλλον. Αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους ανθρώπους μέσα από κατάλληλες και καλής ποιότητας επαγγελματική εκπαίδευση θεωρείται ως παράγοντας που μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην παγκόσμια κρίση της απασχόλησης των νέων.Ωστόσο αδύναμες δομές διακυβέρνησης είναι βασικοί παράγοντες που συγκρατούν την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης για τους νέους και τη βιώσιμη ανάπτυξη των χωρών και των οικονομιών.

#WYSD Στα Ηνωμένα Έθνη στη Βόννη

WYSD γιορτές συμπίπτουν με μια σημαντική χρονιά του καθορισμού της ημερήσιας διάταξης για το μέλλον: μια νέα συμφωνία για το κλίμα, και η υιοθέτηση των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης είναι ακριβώς γύρω από τη γωνία.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φετινό θέμα είναι «δεξιότητες Νεολαία για την εργασία και τη ζωή του μετά το 2015 ατζέντα”.

WYSD είναι σύμφωνη με τις επικείμενες Αναπτυξιακών Στόχων Βιώσιμης (SDGs) για το 2030, το οποίο προτείνει δύο στόχους για την εκπαίδευση και τις δεξιότητες για την απασχόληση:

Στόχος 4: Βεβαιωθείτε δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση των ευκαιριών διά βίου μάθησης για όλους.

Στόχος 8: Προώθηση της συνεχούς, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, την πλήρη και παραγωγική απασχόληση και την αξιοπρεπή εργασία για όλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΗΕ διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις στην έδρα του ΟΗΕ στη Βόννη (Γερμανία), Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), Αντίς Αμπέμπα (Αιθιοπία) και αλλού.