Διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζει μια από τις πιο αγαπημένες μορφές της ανθρωπότητας της πολιτιστικής και γλωσσικής έκφρασης και ταυτότητας.Ασκείται σε όλη την ιστορία – σε κάθε πολιτισμό και σε κάθε ήπειρο – ποίηση μιλάει για την κοινή μας ανθρωπιά και τις κοινές αξίες μας, μετατρέποντας την απλούστερη των ποιημάτων σε ένα ισχυρό καταλύτη για διάλογο και ειρήνη.

«Μήνυμα από Ιρίνα Μπόκοβα»

Ποίηση είναι ένα παράθυρο στο ποικιλομορφία που κόβουν την ανάσα της ανθρωπότητας

  Ιρίνα Μπόκοβα, Γενικός Διευθυντής
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2017

UNESCO ενέκρινε για πρώτη φορά 21η Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης κατά την 30η Γενική Διάσκεψη της στο Παρίσι το 1999, με στόχο την υποστήριξη της γλωσσικής πολυμορφίας μέσω ποιητική έκφραση και αυξάνοντας τη δυνατότητα για απειλούμενων με εξαφάνιση γλωσσών να ακουστεί.

 Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης είναι η ευκαιρία να τιμήσει ποιητές, αναβιώνουν προφορικές παραδόσεις των ποιημάτων, να προωθήσει την ανάγνωση, τη γραφή και τη διδασκαλία της ποίησης, η σύγκλιση μεταξύ της ποίησης και των άλλων τεχνών όπως το θέατρο, το χορό, τη μουσική και τη ζωγραφική, και να αυξήσει την προβολή της ποίησης στα ΜΜΕ. Η ποίηση συνεχίζει να φέρει τους ανθρώπους κοντά σε ολόκληρες ηπείρους, όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.
Συμμετέχεη ο Ομιλος με την παρουσίαση ποιησης απο την Ευρώπη στο  www.eodonfm.net Συμμετέχουν οι Ευρωπαίοι εθελοντές με παρουσίαση ποιητών από τις χώρες τους.Γερμανία,Γαλλία,Ισπανία,Πορτογαλία