Το ραδιόφωνο είναι ένα ισχυρό μέσο για τη γιορτή της ανθρωπότητας σε όλη της τη διαφορετικότητα και αποτελεί ένα δημοκρατικό λόγο πλατφόρμας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ραδιόφωνο παραμένει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο μέσο. Αυτή η μοναδική δυνατότητα προσέγγισης του ευρύτερου κοινού σημαίνει ότι το ραδιόφωνο μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία της πολυμορφίας μιας κοινωνίας, να αποτελέσει αρένα για όλες τις φωνές να μιλήσουν, να εκπροσωπηθούν και να ακουστούν. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα πρέπει να εξυπηρετούν ποικίλες κοινότητες, προσφέροντας μια ευρεία ποικιλία προγραμμάτων, απόψεων και περιεχομένου, και αντανακλούν τη ποικιλία των θεατών στις οργανώσεις και τις επιχειρήσεις τους.
Το ραδιόφωνο είναι μοναδικά τοποθετημένο ώστε να φέρει σε επαφή τα κοινά και να προωθήσει θετικό διάλογο για αλλαγή. Ακούγοντας την ακρόαση και ανταποκρινόμενος στις ανάγκες τους, οι ραδιοφωνικές υπηρεσίες παρέχουν την ποικιλία απόψεων και φωνών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που όλοι αντιμετωπίζουμε.
Για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας 2020, η UNESCO καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα, τόσο στον χώρο των ειδήσεων όσο και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή
“Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα, φέρουμε τη δύναμη του ραδιοφώνου να αντανακλά και να προάγει τη ποικιλομορφία σε όλες τις μορφές της”.

Ακούστε μας στο www.rodonfm.net 3-5 mm

– Audrey Azoulay, Γενικός Διευθυντής της UNESCO, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφωνου