Πρότεινε προκλήσεις που θα αντιμετωπιστούν στον μαραθώνιο χάκινγκ

Θέλεις να κάνεις την κοινότητά σου το επίκεντρο της πράσινης και βιώσιμης καινοτομίας στην Ελλάδα; Αν ναι, πρότεινε μια πρόκληση που θα αντιμετωπιστεί στον μαραθώνιο χάκινγκ. Κάτι συγκεκριμένο που θα βοηθήσει εσένα, το σχολείο, την πόλη ή την κοινότητά σου.

Πρακτικές πληροφορίες

Ο μαραθώνιος χάκινγκ θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά από τις 7 Μαΐου έως τις 8 Μαΐου 2021
Η συμμετοχή στον μαραθώνιο χάκινγκ είναι δωρεάν.
Πρόγραμμa

Ο μαραθώνιος χάκινγκ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς γύρους.

  1. 24ωρος διαδικτυακός μαραθώνιος χάκινγκ. Από το σύνολο των συμμετεχόντων θα επιλεγούν έως 10 ομάδες για να συνεχίσουν στον διαγωνισμό.
  2. Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση και καθοδήγηση και για τις 10 ομάδες το καλοκαίρι του 2021.
  3. Τελικός γύρος: ο φυσικός μαραθώνιος χάκινγκ. 10 ομάδες θα λάβουν ισότιμη εκπαίδευση στον δεύτερο γύρο, αλλά μόνο μία θα νικήσει. Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 15-19 ετών, θα διαγωνιστούν σε ομάδες για να επιλύσουν μια «τοπική πρόκληση», η οποία θα επιλεγεί από προτάσεις που θα υποβληθούν πριν από τον πρώτο γύρο.
Το 2021, το EU Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού) φέρνει έξι εξαιρετικούς μαραθώνιους χάκινγκ και προσκαλεί μαθητές λυκείου, 15-19 ετών, να σχηματίσουν ομάδες και να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητές τους στην κωδικοποίηση για να λύσουν μια τοπική πρόκληση. Μετά από 24 ώρες χάκινγκ, κάθε ομάδα θα παρουσιάσει τις ιδέες της σε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα επιλέξει τις 10 ομάδες του τελικού. Όλες οι ομάδες θα έχουν στη διάθεσή τους ίδιο χρόνο, ίδιους πόρους και ίδια πρόσβαση σε μέντορες και τεχνογνωσία για να ολοκληρώσουν την πρόκληση, αλλά μόνο 10 θα έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν στον επόμενο γύρο, να αναπτύξουν το πρωτότυπό τους, να λάβουν εξειδικευμένη εκπαίδευση και να συμμετάσχουν στον τελικό μαραθώνιο χάκινγκ το φθινόπωρο. Στον τελικό, οι ομάδες θα διαγωνιστούν για να αποφασιστεί ποια θα κερδίσει αξεσουάρ πληροφορικής και την ευκαιρία να λάβει καθοδήγηση και εκπαίδευση για να αναπτύξει περαιτέρω το πρωτότυπό της.

Η ομάδα σου δεν εξασφαλίζει μια θέση στον δεύτερο γύρο ακόμα και αν επιλύσει με επιτυχία την πρόκληση. Να θυμάσαι ότι διαγωνίζεστε με τις άλλες ομάδες και η κριτική επιτροπή θα λάβει υπόψη τη μέθοδό σας, τη χρήση του χρόνου και την ποιότητα του πρωτοτύπου για να επιλέξει τους επιτυχόντες υποψηφίους!

Αν η ομάδα σου είναι μεταξύ των 10 φιναλίστ, μπορείτε να επεξεργαστείτε την ιδέα σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για να σας βοηθήσουμε, θα σας προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση σε θέματα ανάπτυξης και σχεδιασμού UX. Η ομάδα σου μπορεί επίσης να λάβει τη βοήθεια ενός μέντορα, ο οποίος θα διασφαλίσει ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο.

Οι 10 φιναλίστ θα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο σε έναν 12ωρο μαραθώνιο χάκινγκ στις Χ (ο οποίος θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, εάν η κατάσταση της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπει τη φυσική συνάντηση). Κατά τη διάρκειά του, οι ομάδες θα διαγωνιστούν για να αναδειχθούν ως οι καλύτεροι νέοι χάκερ της χώρας και θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν έπαθλα, όπως εκπληκτικό εξοπλισμό πληροφορικής, καθώς και περαιτέρω εκπαίδευση και καθοδήγηση για τις ιδέες τους.

Κάθε εθνικός νικητής θα πάρει μέρος σε μια ευρωπαϊκή τιτανομαχία, στην οποία κάθε νικητήρια ομάδα θα παρουσιάσει τη λύση της σε μια ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή κατά τη διάρκεια του επίσημου EU Code Week (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού) που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021. Ο πρωταθλητής Ευρώπης θα κερδίσει, πέρα από τη δόξα, πρόσθετο εξοπλισμό πληροφορικής.

https://codeweek.eu/hackathons/greece?fbclid=IwAR2eXu4FEbzh4x4tX1yWbaQmZ1WcDcTieAaGPggOinGDcLTmzMy_ZRRcTJ0