Ο Όμιλος Ουνέσκο Σερρών και η PRAXIS συνεργάζονται για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας με τη διοργάνωση προωθητικής εκδήλωσης το Σάββατο 12/6 και ώρα 11.30 π μ , στο προαύλιο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα διοργανωθεί έκθεση για την παιδική εργασία την οποία μπορούν να επισκέπτονται ελεύθερα οι συμπολίτες μας, καθώς και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. Καθιερώθηκε από το Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO), με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις (2017) που παραθέτει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, στην παιδική εργασία (ηλικίες 5-14 ετών), βρίσκονται παγκοσμίως, 152 εκατ. παιδιά (64 εκατ. κορίτσια και 88 εκατ. αγόρια) αντιπροσωπεύοντας 10% όλων των παιδιών. Σχεδόν τα μισά από τα παιδιά που εργάζονται -73 εκατ. σε απόλυτους όρους- βρίσκονται σε επικίνδυνη εργασία που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παιδικής Εργασίας,

επισκεφθείτε: https://www.un.org/en/observances/world-day-against-child-labour

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου:
«In4Child – Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών.

Η δράση εντάσσεται στους 1,3,4,10,11 των Global Goals 17 Βιώσιμης Ανάπτυξης με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.