Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

Αυτό είναι το άρθρο 1 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου 1948.

Για να συνειδητοποιήσουμε την ελευθερία και την ισότητα στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να στηρίξει τις χώρες στην εκπλήρωση των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας έως το 2015.

Ιρίνα Μπόκοβα 
Γενική Διευθύντρια της UNESCO

 ………… Ένα σημαντικό βήμα έγινε το 1993, με τη δημιουργία του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.H  Έκδοση από την Επιτροπή πριν από 20 χρόνια, της Διακήρυξης της Βιέννης και το Πρόγραμμα Δράσης παραμένουν σημαντικά επίκαιρα, επιβεβαιώνοντας την οικουμενικότητα των ανθρωπίνων   δικαιωμάτων, αλληλένδετα και με τη σημασία για την ανάπτυξη. Μεγάλη πρόοδος έχει πραγματοποιηθεί από τότε, αλλά ο πλήρης σεβασμός για την άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παραμένει αόριστος.

Η 20η επέτειος της Διάσκεψης της Βιέννης είναι μια ευκαιρία για όλες τις κυβερνήσεις, τις κοινωνίες, τις γυναίκες και τους άνδρες να συσπειρωθούμε και να κοιτάξουμε μπροστά.     Μεγάλη πρόοδος έχει σημειωθεί από το 1948 και το 1993, αλλά η πολύ σκληρή δουλειά ακόμη βρίσκεται μπροστά μας για να κάνουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα πραγματικότητα για όλους.

 Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO συμμετέχει στην 20η επέτειο για την  Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τα μέλη των Νέων της UNESCO Σερρών.Η κ. Κρυσταλία Κεραμιδά ,θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία,  19ο δημοτικό, στο 4ο γυμνάσιο και στο γυμνάσιο του Άγιου Πνεύματος.Η  ίδια μαζί με τον κ.Αλέξανδρο Σταυρόπουλο -και οι δύο δικηγόροι, στις 15.30 μ.μ στην τηλεόραση TVS στην εκπομπή του κ  Γ Θωματίκου θα παρουσιάσουν το θέμα της Ημέρας.

Επίσης οι  νέοι μας ,Ελένη Πισώκα, Βίκη Καψάλη, Στέλλα Παπούλια, Αλεξία Ματζίρη, Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά ,Ανδρέας Καμελίδη,Χρύσα Βασιλακάκη,θα πραγματοποιήσουν e-campaign στέλνοντας   το YouTube http://www.youtube.com/watch?v=yW7s-Q8S14E   που δημιουργήθηκε για την 20η , εορτασμό της ημέρας μέσα από τα social media  Περισσότερη ενημέρωση για την ημέρα, http://at20.ohchr.org/                                                                                                                                                                http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/international-days/human-rights-day-2013/