Στις 18 Δεκεμβρίου του 1990 τα Ηνωμένα Έθνη . υιοθέτησαν τη διεθνή Συνθήκη σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων όλων των διακινούμενων εργαζομένων και των μελών των οικογενειών τους. Η προκήρυξη των Η.Ε της *Παγκόσμιας Hμέρας του Μετανάστη* είναι ένα σημαντικό βήμα, που προσφέρει ένα σημείο συνάθροισης για το καθένα πέρα από τον κόσμο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μεταναστών. Τα Η.Ε καλούν όλα τα κράτη μέλη των Η.Ε, τις Κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές οργανώσεις για να τιμήσουν αυτήν την ημέρα με τη διάδοση των πληροφοριών για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες των μεταναστών, να μοιρασθούν την εμπειρία τους , και ν αναλάβουν δράση για να εξασφαλίσουν την προστασία των μεταναστών. Αλλά είναι καταρχήν μια ευκαιρία να αναγνωριστούν οι συνεισφορές που γίνονται από τα εκατομμύρια των μεταναστών στις οικονομίες και την ευημερία του οικοδεσπότη και των εγχώριων χωρών τους, και να προωθήσουν το σεβασμό των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

Ο Όμιλος UNESCO Σερρών ,η PRAXIS KPN και το www.rodonfm .net

συμμετέχουν στην ημέρα αυτή με την ραδιοφωνική εκπομπή που θα πραγματοποιήσουν με τους μαθητές του *Αριστοτελείου* σχολείου της πόλης μας και τους εθελοντές Rhys Edwards από την Ιρλανδία και Jonas Aberg από την Σουηδία του προγράμματος Youth της ΕΕ και συντονίστρια την δημοσιογράφο Άννα Αλευρά .

Η εκπομπή θα βγει στο ειδικό ραδιοφωνικό σταθμό on line που έχουν δημιουργήσει τα Ηνωμένα Έθνη για αυτήν την ημέρα http://www.radio1812.net/ Φορείς ΜΚΟ από όλο τον κόσμο θα τιμήσουν με την *Μαραθώνιο εκπομπή* τους ανθρώπους που με την εργασία τους στηρίζουν την οικονομία των χωρών που τους φιλοξενούν.