Ο Ομιλος Σερρών για την Unesco καλεί τους νέους ηλικίας 13-17 ετών να συμμετέχουν στο διαγωνισμό *Νέοι και Συνάντηση Κορυφής J8*ωστε να τους δοθεί η ευκαιρία να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Συνάντηση Κορυφής J8 τον Ιούνιο του 2007 στο Heiligendamm της Γερμανίας, παρουσιάζοντας τις ιδέες σας στους οκτώ πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου. Ο διαγωνισμός αναζητά πρακτικές, ενδιαφέρουσες και καινοτόμες λύσεις σε ζητήματα που μας επηρεάζουν όλους. Οι τέσσερις θεματικές ενότητες προς διερεύνηση στην ατζέντα της J8 είναι οι εξής:
– Οι κλιματικές αλλαγές και η ενεργειακή επάρκεια,
– HIV/AIDS,
– Νέες προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία – δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και συλλογική κοινωνική ευθύνη,
– Προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη στην Αφρική.

Οι ιδέες μπορούν να εκφραστούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους: μία γραπτή διακήρυξη για την G8, μία παρουσίαση PowerPoint ή ένα βίντεο μικρού μήκους. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους που στις 9 Ιουνίου 2007 θα έχουν ηλικία 13 έως 17 ετών, θα δουλεύουν σε ομάδες των 4 ή 8 φίλων και θα έχουν την υποστήριξη ενός καθηγητή ή ενός ενήλικα.
Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου.
Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για το Διαγωνισμό Junior 8 στις χώρες που συμμετέχουν στην G8 και σε άλλες περιοχές:
http://www.j8summit.com/uk/index/ http://www.j8summit.com/uk/pages/4/346

Ο Όμιλος διατίθεται να βοηθήσει τις συμμετέχοντας ομάδες δίνοντας πληροφορίες για τα προτεινόμενα θέματα βάσει των στόχων της Unesco Πληροφορίες. unescoserron@gmail.com