-Δηλώστε συμμετοχή
– Στην ζωντανή τηλεοπτική συνομιλία με έναν επιζόντα του ατομικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα

Παρακολουθήστε μια ζωντανή διαλογική τηλεοπτική συνομιλία στα Ηνωμένα .Έθνη με πρωτοβουλία του Cyberschoolbus με την Shigeko Sasamori. Θα μοιραστείτε την εμπειρία της ως επιζόντα του ατομικού βομβαρδισμού της Χιροσίμα και της συνέπειάς της.
Η Many Hibakusha έχει αφιερώσει την ζωή της στην ειρήνη και αν και έχει περάσει τόσο μεγάλος χρόνος , συνεχίζει να εργάζεται για τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Παρουσιάζουν τις ιστορίες τους προκειμένου να ενισχυθούν οι άνθρωποι να καταλάβουν την αληθινή πραγματικότητα των πυρηνικών όπλων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 2007

Οι πρώτοι 25 εκπαιδευτικοί ή οι σπουδαστές που θα δηλώσουν συμμετοχή για την τηλεοπτική συνομιλία θα γίνουν αποδεκτοί.
Μοιραστείτε έναν υπολογιστή με άλλους για να επιτρέψετε στους περισσότερους δασκάλους και σπουδαστές για να συμμετέχει. Θα ειδοποιηθείτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εάν έχετε γίνει αποδεκτός και οι οδηγίες για το πώς θα συμμετέχουν θα σταλούν στο συμμετέχοντα.
Ένας υπολογιστής γραφείου ή ένα lap-top με την πρόσβαση Διαδικτύου είναι όλα αυτά που απαιτούνται για τη συμμετοχή.
Εάν χάσετε αυτήν την συνομιλία, θα αρχειοθετηθεί για τις μελλοντικές προβολές. Θέμα: Υπάρχουν πολύ λίγοι δείκτες των δύο ατομικών βομβών που έπεσαν στο τέλος του Β παγκοσμίου Πολέμου
Αν και πολλές ζωές χάθηκαν κάτω από τα συντρίμμια, τα ψυχολογικά σημάδια και οι ιατρικές τροφές μολύνουν ακόμα πολλών από τους υπόλοιπους επιζώντες.
Ο πρώτος ατομικός βομβαρδισμός, στις 6 Αυγούστου ..1945, σκότωσε περισσότερους από 140.000 ανθρώπους στη Χιροσίμα. Ο δεύτερος βομβαρδισμός, στο Ναγκασάκι στη νότια Ιαπωνία τρεις ημέρες αργότερα, σκότωσε άλλα 74,000. Από τους περίπου 400.000 επιζώντες (Hibakushas), ο αριθμός έχει συνεχίσει να μειώνεται κατά τη διάρκεια των ετών. Κατ’ εκτίμηση 266.000 θύματα ζουν σήμερα.. Στις 15 Οκτωβρίου, 2007, τα Η.Ε Cyberschoolbus θα προωθήσουν έναν νέο εκπαιδευτικό ιστοχώρο στον αφοπλισμό και στα ζητήματα μη διάδοσης.
Η ζωντανή τηλεοπτική συνομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Οκτωβρίου για να δώσει στους δασκάλους και στους σπουδαστές την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει άμεσα με έναν από τους επιζώντες του ατομικού βομβαρδισμού στη Χιροσίμα.
Εάν διδάσκετε για το Β Παγκόσμιο Πόλεμο ή για τα ζητήματα αφοπλισμού, διαδώστε αυτή τη ζωντανή τηλεοπτική συνομιλία η οποία θα παρέχει την ευκαιρία να μάθουμε για αυτό που συνέβη από κάποιον που το έζησε ,και που σήμερα είναι ένα ιστορικό γεγονός.
http://www.un.org/Pubs/CyberSchoolBus/vchat/about_hibakusha_sasamori