Η πρόεδρος του ομίλου μας εκπροσώπησε ως Εκτελεστική Aντιπρόεδρος, την Εθνική Επιτροπή για Ομίλους και Κέντρα UNESCO στο Bali της Indonesia, όπου πραγματοποιούνταν η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Κλιματολογικές Αλλαγές των Ηνωμένων Εθνών .
Ο Όμιλος Σερρών είναι ο μοναδικός φορέας της Ελλάδος που είναι συνεργάτης με το Παγκόσμιο Οργανισμό Αειφορου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στις NGO .Στα πλαίσια του συνεδρίου, στο Forum των NGO, παρουσίασε την πρόταση για συνεργασία των Βουνών της κάθε Ολυμπιακής πόλης με το Μυθολογικό βουνό του Παγγαίου .
Στόχος του project ήταν η ετήσια παρουσίαση των δράσεων των βουνών της Ευρώπης μέσα από το Δίκτυο των Βουνών του FAO για τις πιλοτικές εφαρμογές που εφαρμόζουν στις περιοχές τους στα πλαίσια των Κλιματολογικών Αλλαγών με έδρα την πόλη των Σερρών. Ταυτόχρονα η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος που θ ανταλλάσσεται με κάθε Ολυμπιακή επιτροπή της διοργανώτριας Ολυμπιάδος, στο πρόγραμμα περιβάλλον που εφαρμόζουν. με την υποστήριξη του *Δεκαετούς προγράμματος της Βιώσιμης Ανάπτυξης 2005 -2014* της UNESCO ,όπως υπογράφτηκε στο Πεκίνο στην Διεθνή Διάσκεψη που πραγματοποίησε η Unesco, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και το Beijing 2008 πέρσι τον Οκτώβρη.
Η επιλογή του Παγγαίου και της μόνιμης οργανωτικής έδρας στις Σέρρες , έγινε μετά από ολοκληρωμένο πρόγραμμα που παρουσίασε στην οργανωτική επιτροπή ,που είχε επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας του Ομίλου μας και που εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή της UNESCO και την Εθνική Επιτροπή για Ομίλους και Κέντρα UNESCO .
Ο Ομιλος ενημέρωσε το Νομαρχιακό συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ζητώντας την δημιουργία επιτροπής που θα διαχειριστεί ως το 2014 την εφαρμογή της πρότασης.
Πιστεύουμε ότι η επιτυχής διοργάνωση θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχισθεί το πρόγραμμα μας και στο 10ετες πρόγραμμα της UNESCO 2015-2024.