Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO θα παρουσιάσει στην πόλη μας στον κινηματογράφο ΚΡΟΝΙΟ προβολές της ταινίας των δημιουργών της ομώνυμης σειράς ντοκιμαντέρ του BBC, “ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ”, για τα Δημοτικά και γυμνάσια σχολεία του Νομού Σερρών.
Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην υδρόγειο με σκηνικά τους πιο μαγευτικούς τόπους του πλανήτη. Γυρισμένο σε 200 διαφορετικά σημεία από 26 χώρες, με γυρίσματα που κράτησαν συνολικά 5 χρόνια και 250 ώρες εναέριας φωτογράφησης. Με οδηγό τον ήλιο στο ταξίδι μας, παρακολουθούμε τρεις μητέρες που αγωνίζονται να μεγαλώσουν τα μικρά τους. Μία πολική αρκούδα, μία ελεφαντίνα και μια φάλαινα μάχονται να επιβιώσουν, να βρουν τροφή και να προστατευτούν από τους εχθρούς τους. Η ιστορία τους, μια ιστορία που παίζεται δισεκατομμύρια φορές την ημέρα, 365 μέρες το χρόνο, από κάθε ζωντανό πλάσμα που βρίσκεται κάτω από τον ίδιο ήλιο…
Σπάνιες εικόνες από μια Γη που καταστρέφεται καθημερινά και μπορεί τα παιδιά μας να μην προλάβουν να δουν. Η ταινία αποτελεί μνημείο τοπίων που δυστυχώς δεν θα υπάρχουν πια σε αυτή τους τη μορφή μετά από 10 ή 20 χρόνια, αλλά και μήνυμα ώστε να δράσουμε άμεσα για να προστατευτεί ο όμορφος αλλά εξαιρετικά εύθραυστος πλανήτης μας.
Θα θέλαμε εφ’ όσων το επιθυμούν οι Διευθυντές, οι δάσκαλοι και οι μαθητές των σχολείων του Νομού μας ,να μας δηλώσετε τη συμμετοχή τους και να καθορίσετε την ημέρα και την ώρα προβολής που σας ενδιαφέρει στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6932525253 και 6944612099.
Τιμή εισιτηρίου κατ’ άτομο 4€.
Όλα αυτά τα χρόνια σποραδικά αναφέραμε για την καταστροφή που θα επιφέρουν στην γη οι Κλιματολογικές Αλλαγές .Σήμερα αντιμετωπίζουμε τα αποτελέσματα της αδιάφορης συμπεριφοράς μας.