“Η φωτογραφία είναι μια μικρή φωνή, στην καλύτερη περίπτωση, αλλά μερικές φορές μια φωτογραφία, ή μια ομάδα φωτογραφιών , μπορεί να προκαλέσει την συνειδητοποίησής μας.” .Ο φωτογράφος. Eugene Smith
Ο Παγκόσμιος διαγωνισμός IYP φωτογραφίας, έχει θέμα
* Εστιάστε στην παγκόσμια διατροφή *.
Υποστηρίζει δύο βασικούς στόχους του *Διεθνούς έτους της πατάτας 2009*. Να αυξήσει τη συνειδητοποίηση της σημασίας της πατάτας ως τρόφιμα στα αναπτυσσόμενα έθνη, κγια να προωθήσει την έρευνα και την ανάπτυξη της πατάτας-βασισμένη στο σύστημα, ως μέσο συμβολής στο επίτευγμα των στόχων της ανάπτυξης της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο διαγωνισμός είναι μια πρόσκληση για να απεικονίσει το βασικό ρόλο της πατάτας στη γεωργία, την οικονομία και την ασφάλεια παγκοσμίως των τροφίμων, για να προσφερθούν οι νέες ιδέες στη βιοποικιλότητα, την καλλιέργεια, την επεξεργασία, το εμπόριο, το μάρκετινγκ και την κατανάλωση της πατάτας, και για να συμβάλει σε μια ελεύθερη και διεθνή ανταλλαγή των πληροφοριών σε αυτήν την συνολικά σημαντική συγκομιδή τροφίμων.
Όροι συμμετοχής του διαγωνισμού φωτογραφίας.
Να διαβάσετε προσεκτικά τους κανόνες διαγωνισμού πριν υποβάλλετε τις καταχωρήσεις. Καταλυτική ημερομηνία της καταχώρησης κλείνει την 1η Σεπτεμβρίου 2008.
1. Κατηγορίες: Ο διαγωνισμός διαιρείται σε δύο κατηγορίες: Σε Επαγγελματίες φωτογράφους (άνθρωποι που κάνουν τη διαβίωσή τους από τη φωτογραφία) και ερασιτέχνες φωτογράφους. Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών.
2. Καταχωρήσεις: Οι φωτογραφίες εικόνων JPEG πρέπει να υποβληθούν ως ψηφιακά αρχεία με το σχήμα JPEG. Κάθε εισερχόμενος μπορεί να υποβάλει είτε μια ενιαία εικόνα JPEG είτε μια “ιστορία φωτογραφιών” από 4 έως 8 σχετικές εικόνες JPEG. Οι εικόνες πρέπει να είναι 300 ψήφισμα dpi, και 20 εκατ. Χ 30 εκατ.. Μπορούν να ληφθούν με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ή μπορούν να είναι ανιχνεύσεις με το σχήμα JPEG των αρνητικών, των διαφανειών ή των τυπωμένων υλών.
3. Η επιτροπή αποτελείται από επαγγελματίες του είδους και υπεύθυνοι μεγάλων περιοδικών.
4.Δώρα. Στους 1-2-3ους τα δώρα είναι μεγάλα χρηματικά έπαθλα και μηχανές της NIKON.
Περισσότερες πληροφορίες από τoν Όμιλο Σερρών για UNESCO, που συμμετέχει στον εορτασμό του έτους με καμπάνια ενημέρωσης και προώθησης της πατάτας της περιοχής μας.
http://www.potato2008.org/en/photocontest/index.html