Από το Ροδολίβος ξεκινούν οι γιορτές που θα ανοίξουν το 1ο Πρωτάθλημα – Εκδηλώσεις Ακαδημιών Ποδοσφαίρου, την Παρασκευή 8 Αυγούστου.
Το πρωτάθλημα οργανώνεται από τον Δήμο Ροδολίβους, την Δημοτική Τηλεόραση Δίαυλος Ροδολίβους, το Αθλητικό Ημερολόγιο και την οργανωτική επιτροπή “Αρμονία”
Παίρνουν μέρος 10 συνολικά Ακαδημίες από τους Δήμους Σερρών, Ηράκλειας, Σιδηροκάστρου, Νέας Ζίχνης, Αλιστράτης και Ροδολίβους με 26 ομάδες και γύρω στους 500 μικρούς αθλητές, οι οποίοι είναι μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού. Στο πρωτάθλημα αυτό υπάρχουν τρία γκρουπ ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.
Το πρωτάθλημα ξεκινά με την τελετή έναρξης την 12 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό γήπεδο Ροδολίβους και τελειώνει με την τελετή λήξης την Κυριακή 31 Μαϊού.
Οι αγώνες θα γίνονται στα γήπεδα των Ακαδημιών κάθε Κυριακή όπως ορίζει το πρόγραμμα και ώρα 11:45, παρουσία Γιατρού και Διαιτητή. Ένας από τους αγώνες
της κάθε αγωνιστικής θα καλύπτεται ζωντανά από την Δημοτική τηλεόραση Δίαυλος Ροδολίβους, ενώ από 2-3 αγώνες θα καλύπτονται με μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα.
Η όλη διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών, του Δήμου Σερρών, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σερρών, της UNESCO σερρών ,της Οικολογικής Κίνησης Σερρών, της Πράξις και της ΣΟΦΙΑ.
Συμπαραστάτες είναι η οικογένεια ΑΧΕΠΑ Σερρών, μια και μέλη της είναι στην οργανωτική επιτροπή.