Με την συνεργασία της Π.Α.Ε Πανσερραικός πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη της ομάδας νέων Youth Voices Against Racism που θα παρουσιάσει στην Μπολόνια και μετά στiς Βρυξέλλες την θέση των νέων της πόλης μας για την βία και το ρατσισμό στο ποδόσφαιρο. Οι νέοι επίδοξοι δημοσιογράφοι με ερωτήσεις του Τηλέμαχου Μακρίδη που βγήκαν από το γκάλοπ που ετοίμασε η ανάλογη ομάδα νέων κατά την διάρκεια του Ιουλίου στην πόλη των Σερρών μίλησε με όλους τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον εκπρόσωπο της ομάδας και υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων κ Χαλκίδη για την ανταπόκριση της πρότασης μας ,ώστε στα πλαίσια της προπόνησης να γίνει η συνέντευξη. Επίσης για την προσφορά της μπλούζας με το logo της καμπάνιας που φόρεσαν οι παίκτες ώστε να γίνουν και αυτοί πολλαπλασιαστές του στόχου των νέων. Επίσης δόθηκε η μπλούζα σ όλη την ομάδα των παιδιών που δούλεψαν όλο το καλοκαίρι γι αυτό το σκοπό. Το χρώμα της φανέλας των ποδοσφαιριστών ήταν άσπρο και των νέων κόκκινη. Συμμετείχαν οι εθελόντριες της ΠΡΑΞΙΣ Linn Ridde και Cecillia Halldin από την Σουηδία .Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας των παιδιών θα το γνωρίσουμε με την επιστροφή των παιδιών.
Η πόλη των Σερρών είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Φόρουμ της Unesco για το Ιnternational Coalition of Cities against Racism, με το πρόγραμμα “Youth Voices Against Racism” που θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Σεπτέμβρη στην Βολόνια, και οι νέοι των Σερρών θα παρουσιάσουν στο παράλληλο τραπέζι εργασίας της διάσκεψης όλη την πρόταση που έχουν ετοιμάσει