Το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης είναι υπερήφανο να παρουσιάσει μια από τις πολλές δραστηριότητες των σπουδαστών του την παραμονή της διάσκεψης των Η.Ε σχετικά με την αλλαγή κλίματος, COP15, στην Κοπεγχάγη, Δανία, το Νοέμβριο του 2009, όπου θ αντικαταστήσει το πρωτόκολλο του Κιότο :

Οι οικοδεσπότες της Νομικής Σχολής προκυρήσουν ένα διεθνή διαγωνισμό διαπραγμάτευσης, ” Ο Διαγωνισμός της Κοπεγχάγης, ” είναι ένας διαγωνισμός που δίνει στους φοιτητές της Νομικής, από όλο τον κόσμο, μια πιθανότητα να διαπραγματευτεί το πρωτόκολλο της Κοπεγχάγης πριν από το ” real” COP15 που θα πραγματοποιείθεί.

Το όραμα του Διαγωνισμού Το όραμα του διαγωνισμού είναι να πρωτέψει τους σπουδαστές να δώσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού – το σχέδιο κειμένου – θα εμπνεύσει ενδεχομένως τις κυβερνήσεις όλες από τον κόσμο στις διαπραγματεύσεις τους στο COP15.

Τα οράματα, εντούτοις, υπερβαίνουν τον αντιληπτό κοινωνικό αντίκτυπό του είναι επίσης μια ευκαιρία για αυτούς τους κορυφαίους φοιτητές Νομικής να προωθήσουν τη μεμονωμένη και συλλογική υποτροφία τους στους τομείς της κρίσιμης νομικής ανάλυσης των συνθηκών που συντάσσουν, δυνατότητες διαπραγμάτευσης, εργασία ομάδων, κ.λπ. Ο ανταγωνισμός είναι από την πρόσκληση στα επιλεγμένα πανεπιστήμια μόνο

Ο διαγωνισμός είναι μετά από πρόσκληση μόνο, που έχει σταλεί από τον Φεβρουάριο, του 2008.

Η συμμαχία IARU Universities’ αστεριών Οι νομικές σχολές καλούνται να συμμετέχουν με μια ομάδα το κάθε ένα. Επιπλέον, τα επιλεγμένα πανεπιστήμια από τις περιοχές που δεν αντιπροσωπεύονται στη συμμαχία IARU προσκαλούνται επίσης. Ο στόχος είναι να υπάρξουν 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό απο όπου θα επιλεγούν μόνο 8 ομάδες προς στην Κοπεγχάγη όπου σε προφορικό κύκλο θα παρουσιασθεί το Μαρτίο του 2009.

Περισσότερα http://climate.ku.dk/copenhagencompetition/about/