Πάρτε την Video-μηχανή σας και γυρίστε ένα φιλμ σήμερα !
Προσέξτε το βίντεο σε YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=qfcxY6fMDwU
Το τμήμα Κοινωνικής Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας σας καλεί να συμμετέχετε στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό
«Ευαισθησία που εκτίθεται: Κοινωνικές διαστάσεις με την Αλλαγή Κλίματος».
Η προθεσμία υποβολής είναι ως της, 24 Οκτωβρίου 2008.
Μπορείτε να υποβάλετε 2-5 μικρά ντοκιμαντέρ που επιδεικνύουν δημιουργικά τις κοινωνικές επιπτώσεις της αλλαγής κλίματος στους τομείς του πολέμου, της μετανάστευσης, των αστικών διαστημικών, αγροτικών οργάνων, της γης , της κοινωνικής πολιτικής, των γηγενών λαών, του γένους, της διακυβέρνησης, των δασών ή/και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΈΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες βραβείων: 1) Οι κοινωνικές διαστάσεις του βραβείου αλλαγής κλίματος (γενική κατηγορία) και 2) νέες φωνές του βραβείου αλλαγής κλίματος (κατηγορία νεολαίας). Η γενική κατηγορία είναι ανοικτή σε η καθεμία η κατηγορία νεολαίας είναι ανοικτή στις καταχωρήσεις που υποβάλλονται από τους παραγωγούς ταινιών που είναι κάτω από 24 χρονών. Οι νικητές βραβείων θα επιλεχτούν μέσω ενός συνδυασμού δημόσιας ψηφοφορίας και μιας κρίνοντας επιτροπής. Οι νικητές βραβείων θα προσκληθούν στην Ουάσιγκτον, για την προβολή της ταινίας τους και θα παρευρεθούν σε μια σειρά γεγονότων δικτύωσης και εκμάθησης που οργανώνονται από το τμήμα κοινωνικής ανάπτυξης, της Παγκόσμια Τράπεζα. Το δοκιμαστικό πρόγραμμα των γεγονότων που οργανώνονται για τους νικητές βραβείων περιλαμβάνει: απονομή κατά την ώρα της τελετής, την εκδήλωση προβολής των ταινιών, την υποδοχή κοκτέιλ, το εργαστήριο ανάπτυξης σταδιοδρομίας, και τη σειρά σεμιναρίου στις κοινωνικές διαστάσεις της αλλαγής κλίματος.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Η ταινία πρέπει να είναι ένα ελάχιστο δύο λεπτών και ένα μέγιστο πέντε λεπτών μακριών.
2. Όλες οι καταχωρήσεις πρέπει να υποβληθούν κατά 11:59pm (αμερικανικός ανατολικός χρόνος) την Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008.
3. Οι ταινίες σε όλες τις γλώσσες γίνονται αποδεκτές για το διαγωνισμό. Εντούτοις, οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται έντονα να περιλάβουν τους υποτίτλους ή/και ένα ολόκληρο χειρόγραφο στα αγγλικά, για να διευκολύνει το κοινό ξεπερνά και ο διαγωνισμός που κρίνει τη διαδικασία.
4. Με την συμμετοχή , οι διαγωνιζόμενοι συμφωνούν να δώσουν την άδεια στο τμήμα κοινωνικής ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας για να καλύψουν τις ταινίες τους στα γεγονότα και στον ιστοχώρο του κατά τη διάρκεια και την περίοδο του διαγωνισμού.
5. Άδεια χρήσης του υλικού.
6. Καμιά αγενή, παράνομη, μεροληπτική ή/και σεξουαλική αναφορά στο υλικό.
7. Καμία προώθηση προϊόντων ή των υπηρεσιών.
8. Όλες οι ταινίες μπορούν να εισαχθούν, ανεξάρτητα από τις προηγούμενα διαλογές και τα βραβεία,
9. Οι αγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν περισσότερες από μια ταινίες.
Σας ενθαρρύνουμε να συμβουλευθείτε τον ιστοχώρο μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους υποβολής, τα βραβεία, τις λεπτομέρειες για την κριτική διαδικασία, κ.λπ. http://www.worldbank.org/sdccfilmcontest
ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ! Ταχυδρομήστε την ταινία σας σε YouTube και συμπληρώστε τη σε απευθείας σύνδεση αίτηση εγγραφής στο http://www.worldbank.org/sdccfilmcontest Can’ θέση τ η ταινία σας σε YouTube; Στείλετε συμπιεσμένο .wmv ή quicktime ένα αρχείο σε socialdevelopment@worldbank.org. Αργή σύνδεση στο Διαδίκτυο; Ταχυδρομήστε ένα DVD της ταινίας σας στο τμήμα κοινωνικής ανάπτυξης.