Ο Όμιλος Σερρών για Unesco συμμετείχε για 3η χρονιά στην Μαθητιάδα 2009.

Ένας θεσμός που δίνει στην εκπαιδευόμενη νεολαία της Ελλάδος την συνέχεια του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της, των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 που πραγματοποιηθήκαν στην χώρα μας μετά από 104 χρόνια.

Ο θεσμός του Hellenic Green Tennis δημιουργήθηκε από τον Όμιλο μας και υποστηρίχθηκε με την αιγίδα, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO.

Η ένταξη της 7ης Green Μαθητιάδας στο δίκτυο του Green ήταν η αρχή για ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε δράσεις για τους οκτώ στόχους τις χιλιετίας.

Στην 8η Μαθητιάδα συμμετείχαμε με

– Το διαγωνισμό ‘Your Planet Needs You-UNite to Combat Climate Change’¨που απευθύνθηκε στα σχολεία της χώρας μας και τα συμμετέχοντα του εξωτερικού.
Ο διαγωνισμός εντάχθηκε στις δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2009

– Την έναρξη του θεσμού GIVING IS WINING του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσφύγων και της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής .θεσμού που ξεκίνησε στην Αθήνα 2004

– Διανομή ενημερωτικού υλικού και έκθεση του Unhcr Ελλάδος

– Την Επιστολή υποστήριξης όλων των συμμετεχόντων με την υπογραφή τους για να δοθούν στην παγκόσμια διάσκεψη της Κοπεγχάγης ,του Νέου πρωτοκόλλου που θ αντικαταστήσει του Κιότο.
-Οι επιστολές μέσω της ΤΕΔΚ Σερρών θα παραδοθούν στην οργανωτική επιτροπή της διάσκεψης μαζί με μία ελιά και το πανό που τα παιδιά θα έχουν ζωγραφίσει στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της διοργάνωσης

Ταυτόχρονα δόθηκε έντυπο προτροπής για τους 10 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας ενταγμένη στην καμπάνια της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κλιματικές αλλαγές

-Συνεχίσθηκε η δενδροφύτευση μιας ελιάς από κάθε σχολείο στο Πάρκο της ελιάς ενταγμένη στην καμπάνια The billion tree campaign του UNEP

-Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού της χειμερινής Ολυμπιάδας του Βανκούβερ στο πλαίσιο του Δρόμου του μυθολογικού βουνού Παγγαίου και Ολυμπιακές πόλεις.
υπεύθυνη των προγραμμάτων ήταν η κ Εμμανουηλίδου Μαρία