Παγκόσμια Ημέρα ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΌΤΗΤΑΣ. 22 Μαΐου.

Η “Φωτογραφική Ομάδα Πολύτεχνο” σε συνεργασία με τον όμιλο ΣΕΡΡΩΝ της UNESCO παρουσιάζουν μια διαφορετική οπτική γωνία της Λίμνης Κερκίνης.
Η έκθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή 22 Μαϊου και θα διαρκέσει 3 μέρες κλείνοντας την Κυριακή 24 Μαϊου, στο ξενοδοχείο “ΕΛΠΙΔΑ Resort and Spa” στην Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων στις Σέρρες.

Υποστηρικτές οι ΝΕΠΟΣ, Οικοπεριηγητής, Ερωδιός, Καφέ Αρχονταρίκι, Foto Κλικ, Βιγλάτορας Αρχοντικό.

Η δράση εντάσσεται στην παγκόσμια Ημέρα ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΌΤΗΤΑΣ. 22 Μαΐου
.

Η… διάσωση και όχι απλά η προστασία της βιοποκιλότητας, αποτελούν άμεσες προτεραιότητες πολιτικής που θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να προστατεύσουν και να απαιτήσουν για την υποστήριξη της, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα το οποία συνειδητά ή μη υποβαθμίζεται από τις τοπικές αρχές.

Μέχρι σήμερα, οι προσπάθειες της Ε.Ε. επικεντρώνονται στην διακοπή της απώλειας της βιοποκιλότητας μέχρι το 2010, ένας στόχος που μάλλον δεν θα επιτευχθεί σύμφωνα με τη σημερινή κατάσταση, η λήψη των αναγκαίων μέτρων όμως μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της ανάκαμψης την επόμενη δεκαετία. Η σχέση της κλιματικής αλλαγής με την απώλεια της βιοποικιλότητας τονίζονται έντονα από τους υπευθύνους , οι οποίοι συνδέουν σαφώς τα 2 φαινόμενα με την αμφίδρομη σχέση του αίτιου και του αιτιατού. “Για κάθε αύξηση ενός βαθμού Κελσίου, μπορεί να επέλθει περαιτέρω απώλεια κατά 10% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας”.

Η Ελλάδα φιλοξενεί 163 ζώνες ειδικής σημασίας που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000, τη σοβαρότερη προσπάθεια καθορισμού και προστασίας των τόπων αυτών.