Ο Όμιλος Σερρών της UNESCO σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα Πολύτεχνo πραγματοποίησε με επιτυχία έκθεση φωτογραφίας με θέμα: “Βιοπικοιλότητα του ποταμού Στρυμώνα – Λίμνη Κερκίνη”, στις 22, 23 και 24 Μαΐου 2009, στο ξενοδοχείο ΕΛΠΙΔΑ Resort & Spa στην Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων των Σερρών.

Με την εκδήλωση αυτή, η UNESCO Σερρών και η Φωτογραφική Ομάδα Πολύτεχνo συμμετείχαν ενεργά στην Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας που εορτάσθηκε σε όλο τον κόσμο στις 22 Μαΐου.

Το θέμα της Παγκοσμίου Ημέρας Βιοποικιλότητας 2009 ήταν η: “Εισβολή Ξένων Ειδών (Ζιζανίων)” – “Invasive Alien Species (IAS)”, μία από τις μεγαλύτερες απειλές στη βιοποικιλότητα, την οικολογική και οικονομική ευημερία της κοινωνίας και του πλανήτη. Γι’ αυτό το λόγο, η Παγκόσμια Ημέρα Βιοπικοιλότητας 2009 είχε ως σκοπό να πληροφορήσει για τους κινδύνους, να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να αυξήσει τη δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Εισβολής των Ξένων Ειδών.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης παρουσιάσθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης η λίμνη Κερκίνη που επηρρεάζει άμεσα τόσο τους κατοίκους της περιοχής γύρω της όσο και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Σερρών.

Επίσης, το Σάββατο, 23 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε από το Δήμαρχο Σερρών κ. Ιωάννη Βλάχο βράβευση των νικητών του πανελλήνιου φωτογραφικού διαγωνισμού που οργάνωσε ο Όμιλος Σερρών της UNESCO με θέμα “Βιοπικοιλότητα του ποταμού Στρυμώνα – Λίμνη Κερκίνη”. Το 1ο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, το 2ο βραβείο η Ηλιάνα Γιαννούση και το 3ο βραβείο ο Παναγιώτης Γάκης.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση καθώς και οι φωτογραφίες που συμμετείχαν στην έκθεση βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://www.flickr.com/photos/serresunesco