Παγκόσμιας Ημέρα Προσφύγων 20 Ιουνίου 2009

Αυτό το έτος, με την παγκόσμια οικονομική κρίση που απειλεί να μειώσει τους προϋπολογισμούς ενίσχυσης και ανάμεσα στην τεράστια παγκόσμια αβεβαιότητα, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι ξεχασμένοι.
Γι αυτό το λόγω το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Προσφύγων που τιμάται στις 20 Ιουνίου είναι ” Πραγματικοί άνθρωποι, πραγματικές ανάγκες.”
Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που μετατοπίζονται βίαια από τις πολεμικές συγκρούσεις , τη δίωξη και τις φυσικές καταστροφές. Καθ ένας έχει μια ιστορία που λέει ΟΤΙ είναι πραγματικοί άνθρωποι, ακριβώς όπως και μείς, και έχουν πραγματικές ανάγκες. Αλλά, παρά τις καλύτερες προσπάθειες του Unhcr και πολλούς υποστηρικτές , πολλές από αυτές τις πρώτες ανάγκες είναι μακριά από το στόχο. Μια γενική αξιολόγηση των αναγκών των προσφύγων και άλλων ανθρώπων που φροντίστηκαν από την Αντιπροσωπεία προσφύγων των Η.Ε αποκάλυψε ότι το 30% ικανοποιήθηκε – ένα τρίτο στις βασικές και ουσιαστικές υπηρεσίες. Οι βελτιώσεις στη διατροφή και οι παροχές νερού, πρόσβαση στην αρχική υγειονομική περίθαλψη, ενίσχυση στα προγράμματα προστασίας παιδιών, την καλύτερη προστασία για τις γυναίκες από τη σεξουαλική βία και την κατάχρηση, και οι βελτιώσεις στις συνθήκες διαβίωσης και τις εγκαταστάσεις υγιεινής είναι ακριβώς μερικές από τις ανάγκες που δεν ικανοποιούνται παγκοσμίως.
Αυτή τη Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σας ζητάμε να θυμηθούμε τα εκατομμύρια των βίαια μετατοπισμένων και χωρίς υπηκοότητα ανθρώπων ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ τους συνανθρώπους μας ώστε με τη φροντίδα μας να υποστηρίξουμε τον αγώνα της καθημερινότητας τους
Η συμβολική συμμετοχή μας για τις πρώτες ανάγκες τους πρέπει να ικανοποιηθούν έτσι ώστε να έχουν μια πιθανότητα να αναμορφώσουν τις ζωές τους.
Ο Όμιλος Σερρών για Unesco ,η ΠΡΑΞΙΣ, ο Όμιλος Νέων για UNESCO ,ο
Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών,θα πραγματοποιήσουν έκθεση των δράσεων του UNHCR -Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του UNITED του πανευρωπαϊκό δικτύου ενάντια στον εθνικισμό, ρατσισμός, φασισμός και υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων, που υποστηρίζεται πάνω από 560 οργανώσεις σε 46 ευρωπαϊκές χώρες στο οποίο είναι μέλη .
Ταυτόχρονα πραγματοποιεί την καμπάνια της Microsoft η οποία θα παραδώσει US$50,000 με την αποστολή σε φίλους το μήνυμα της ημέρας
Η έκθεση και η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας από τους ευρωπαίους εθελοντές Tobias Wallin, τη Sophie Söderholm, , τη Therese Larsson, η οποίοι δημιούργησαν το σποτ ευαισθητοποίησης, το YouTube και την ραδιοφωνική εκπομπή ,τον Ηλία Τριανταφύλλου και τον Ακη Μακαρά Συντονίζεται απο την Ζγέρα Νάντια.
Την επόμενη βδομάδα θα γίνει και η επίσημη παράδοση των ρούχων που οι μαθητές της Μαθητιάδας συγκέντρωσαν για τους πρόσφυγες στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του UNHCR – Giving is Winning
Υποστηρικτής επικοινωνίας, www.rodonfm.net