Στη συνάντηση του Προέδρου Zuma’s με τον πρωθυπουργό της Αγγλίας Gordon Brown ανακοινώθηκε ότι η Νότια Αφρική θα φιλοξενήσει την Παγκόσμια σύνοδο κορυφής στην εκπαίδευση κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου αυτό το καλοκαίρι. Ο Adrian Lovett πρόεδρος , της επιτροπής για την εκστρατεία 1GOAL: EDUCATION FOR AL, είπε:
Η «σημερινή ανακοίνωση ότι θα υπάρξει μια σύνοδος κορυφής για την εκπαίδευση δίνει την πραγματική πολιτική δύναμη στην εκστρατεία για να εξασφαλίσουν όλα τα παιδιά την δυνατότητα να πηγαίνουν στο σχολείο. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα μπορούσε να αφήσει την Παγκόσμια μέγιστη κληρονομιά: εκπαίδευση για κάθε παιδί. Καλούμε τους παγκόσμιους πρωταθλητές ποδοσφαίρου να ευαισθητοποιήσουν μαζί με τον Πρόεδρο Zuma, ως την πραγματοποίηση στην Ν Africa’ του Παγκόσμιου Κυπέλλου την παγκόσμια κοινωνία των πολιτών και τις κυβερνήσεις τους ώστε να δώσουν την δυνατότητα ν ανοίξουν οι σχολικές πόρτες σε 72 εκατομμύριο παιδιά που δεν μπορούν αυτήν την περίοδο να μπουν.»
Η εκστρατεία 1GOAL: EDUCATION FOR ALL Προσπαθεί για πρώτη φορά να εξασφαλίσει την αλλαγή στα εκατομμύρια των ανθρώπων χρησιμοποιώντας ένα αθλητικό θέαμα ως βάση για τη κοινωνική αλλαγή. Υποστηρίζεται από τη FIFA και τους footballing ποδοσφαιριστές όπως Zinedine Zidane, ο Sir Bobby Charlton και Marcel Desailly http://www.join1goal.org/en/supporters/ambassadors-and-supporters.
• Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 στη Γαλλία 40 εκατομμύριο παιδιά έχουν παρακολουθήσει το σχολείο. Μέσα της νέας πρότασης για ενίσχυση από τα κράτη ,72 εκατομμύριο παιδιά έχουν την πιθανότητα να πάνε στο σχολείο πριν από το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014.
Ο Aaron Mokoena, Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και ο πρεσβευτής 1GOAL EDUCATION FOR AL, που συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Zuma είπε: «Είμαι ευχαριστημένος ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής έχει αποφασίσει να φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής για την εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Zuma’s η Νότια Αφρική έχει κάνει τους τεράστιους διασκελισμούς να πάνε όλα τα παιδιά στη χώρα του στο σχολείο και η πρόκληση είναι για αυτόν να το διαδώσει σ όλη την ήπειρο.
Τώρα είναι ο χρόνος για τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει και να καθιερώσει μια κληρονομιά από το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο που θα ωφελήσει τα εκατομμύρια των παιδιών.»

Ο Όμιλος Σερρών για Unesco και το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών συμμετείχε στην καμπάνια 1GOAL: EDUCATION FOR ALL της Unesco http://www.join1goal.org/ της Unesco http://www.campaignforeducation.org/ στο πλαίσιο της Global Action Week που θα πραγματοποιηθεί στις 19-25 Απριλίου 2010.
Υποστήριξη εκ μέρους του Ομίλου προς τα σχολεία η κ Εμμανουηλίδου Μαρία