Το Σάββατο 10 Απριλίου στις 20:30 στο καφέ-μπάρ Goya , μία απο τις κορυφαίες συγγραφείς της χώρας , η Σώτη Τριανταφύλλου
παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Ο χρόνος πάλι».

Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Αθήνα, Ιστορία του Πολιτισμού στο Παρίσι, Ιστορία της Αμερικανικής Πόλης στη Νέα Υόρκη καθώς και Γαλλική Φιλολογία στην Αθήνα.
Έχει γράψει τρεις συλλογές διηγημάτων (“Μέρες που έμοιαζαν με μανταρίνι”, “Το εναέριο τρένο στο Στίλγουελ”, “Άλφαμπετ Σίτυ”), δύο βιβλία για τον κινηματογράφο (“Κινηματογραφημένες πόλεις”, “Ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου 1976-1992”), οκτώ μυθιστορήματα (“Σάββατο βράδυ στην άκρη της πόλης”, “Αύριο, μια άλλη χώρα”, “Ο υπόγειος ουρανός”, “Το εργοστάσιο των μολυβιών”, “Φτωχή Μάργκο”, “Άλμπατρος”, “Κινέζικα κουτιά”, “Λίγο από το αίμα σου”), που έγιναν τα περισσότερα μπεστ σέλερ, τις νουβέλες: “Γράμμα από την Αλάσκα”, “Θάνατος το ξημέρωμα”, “Η φυγή”, “Συγχώρεση”, “Πιτσιμπούργκο”, καθώς και τα βιβλία για παιδιά “Η Μάριον στα ασημένια νησιά και τα κόκκινα δάση” , “Γράμμα από ένα δράκο” και «Αφρικανικό ημερολόγιο». Μαζί με τον Ηλία Ιωακείμογλου, έγραψαν από κοινού τα βιβλία: “Αριστερή τρομοκρατία, δημοκρατία και κράτος” και “Για τη σημαία και το έθνος”.Στο έργο της συμπεριλαμβάνεται η αρθρογραφία της σε διάφορες εφημερίδες και περιοδικά. Τα άρθρα της στον αθηναϊκό τύπο αντικατοπτρίζουν τις αριστερές ανθρωπιστικές αξίες, ενώ πολλές φορές παράλληλα στέκονται κριτικά απέναντι στη αριστερά και τις επιλογές της στο χρόνο.

Το τελευταιο της βιβλίο με τίτλο “Ο χρόνος πάλι» είναι ένα παιχνίδι αυτοβιογραφίας: η συγγραφέας περιπλανιέται στην ίδια της τη ζωή• η μυθοπλασία συγχέεται με την πραγματικότητα, όσα συνέβησαν συγχέονται με όσα θα μπορούσαν να έχουν συμβεί, με όσα θα ήταν ωραίο να συμβούν• «αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία, μια δεύτερη ζωή, θα γινόμουν.”
Το βιβλίο αυτό – τα απομνημονεύματα ενός ανθρώπου που έζησε “έναν αστερισμό από γεγονότα» – είναι άλλοτε κοινωνική ιστορία, άλλοτε λογοτεχνική κριτική, άλλοτε ταξιδιωτική πεζογραφία• η καταγραφή μιας προσωπικής φιλοσοφίας για την ύπαρξη και για το γράψιμο, για τη ζωή στη μεγαλούπολη, για την αποτυχία του έρωτα, για τον Σαίξπηρ, για το δίκιο του Κερένσκι έναντι των μπολσεβίκων, για τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα και για τις τηγανητές πατάτες.
Στις σελίδες του “Ο χρόνος πάλι» – που μπορούν να διαβαστούν σε τυχαία σειρά – οι στιγμές ξεδιπλώνονται σαν χάρτης• τα λογοτεχνικά τοπία είναι τοπία της ψυχής. Στα περιθώρια σημειώνονται παρατηρήσεις και ερωτηματικά για την ποίηση, την πολιτική, τη φιλία, την αγάπη, την απώλεια• για την αρρώστια και τον θάνατο• για το πώς μπορείς να μεταμορφώσεις την απελπισία στην πιο ακλόνητη ελπίδα.
Ανάμεσα σε όσα έφερε το πέρασμα του χρόνου -του χρόνου που σε βλάπτει «μόνο αν είσαι τυρί.»- είναι μια υπέροχη παιδική ηλικία, μια νεότητα που παρατράβηξε, μια εξέγερση που δεν τελείωσε ποτέ.
«Ο χρόνος πάλι» είναι μια επινοημένη βιογραφία• προπάντων, είναι ένα έργο τιμής για τα βιβλία, για το πώς η ανάγνωση μπορεί να σώσει τη ζωή σου.

Ο Όμιλος Σερρών για Unesco συμμετέχει στην Παγκόσμια ημέρα βιβλίου και πνευματικών δικαιωμάτων, που είναι στις 23 Απριλίου, για να δώσει έμφαση στη σημασία της πάλης ενάντια στην πειρατεία για να συντηρήσει τη δημιουργικότητα. Το παρατηρητήριο παγκόσμιας αντι-πειρατείας (WAPO), που προωθείται από το Ιανουαρίου 2010, είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα βασισμένο στο WEB .Ένα εργαλείο αναφοράς που παρέχει τις αναλυτικές πληροφορίες για τα εθνικές μέτρα και τις πολιτικές αντι-πειρατείας. Επιπλέον, WAPO περιέχει τις χρήσιμες πληροφορίες για τις καλύτερες πρακτικές, την ευαισθητοποίηση, και τις ειδήσεις σχετικά με τις δραστηριότητες αντι-πειρατείας παγκοσμίως.Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στην αειφόρο διαδρομή *Ο δρόμος του ιερού ποταμού Στρυμόνα*
Χορηγός επικοινωνίας το www.rodonfm.net και εφημερίδα Παρατηρητής