Μετά την επιτυχία της πρώτης συμμετοχής των πολιτών στις 28 Μαΐου, 2010 που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, το Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών ξεκινά για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία ” Πολίτης πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών», η οποία θα ενθαρρύνει τους πολίτες του κόσμου να συμμετάσχουν με τους ηγέτες του κόσμου μέσω του βίντεο στέλνοντας μηνύματα στο YouTube για να μάθουν για το έργο του ΟΗΕ.

Αυτό το έτος, ο Πολίτης πρεσβευτής καλείται να συμμετέχει στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 23 Αυγ 2010 που θα είναι προσανατολισμένο στο θέμα των 8 Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.
Οι επίδοξοι πρεσβευτές των πολιτών θα πρέπει να εκφράσουν τις απόψεις τους και να φέρουν την προσωπική εμπειρία και τις προτάσεις τους για τον τρόπο επίτευξης αυτών των στόχων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των UN στη Νέα Υόρκη, στις 23 Σεπτεμβρίου. Αυτή θα είναι η ευκαιρία για τους έξι νικητές για να δουν τα μηνύματά τους να είναι μέρος του παγκόσμιου προβληματισμού για τη Χιλιετία, πριν έρθουν αυτοπροσώπως στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για την ημέρα ΟΗΕ, στις 23 Οκτωβρίου του 2010.

Κλήση για συνομιλία – θα καταγραφεί στο βίντεο από υψηλού κύρους προσωπικότητες που θα δημοσιευτεί στο κανάλι του ΟΗΕ YouTube από τις 23 Ιουνίου, και οι προσκλήσεις θα πρέπει να προστεθούν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες θα πρέπει απλώς να απαντήσετε με τα δικά σας μηνύματα σε βίντεο για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Μια κριτική επιτροπή θα συναντηθεί αμέσως μετά το τέλος του διαγωνισμού για τον προσδιορισμό των καλύτερων έξι video εγγραφών και να αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Πρεσβευτής των Πολιτών. Οι νικητές θα προσκληθούν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για την 65η Ημέρα του ΟΗΕ, όπου θα συμμετέχουν σε μια ειδική ξενάγηση, την ώρα που συνεδριάζουν τα ΗΕ με τον Γενικό Γραμματέα Ban Ki-Moon και ως VIPs του ΟΗΕ θα συμμετέχουν στο Concert της 23 Οκτωβρίου.

Η εκστρατεία – μια πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Ban Ki-Moon – επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δύναμη της online κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το έργο του ΟΗΕ και να ξεκινήσουν μια νέα γενιά πολιτών του πλανήτη για τη σημασία της διπλωματίας και της διεθνής συνεργασίας.
Σημείο συμμετοχής http://www.un.org/wcm/content/site/citizenambassadors/lang/en/home/pressroom/pressreleases