Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, την ΠΡΑΞΙΣ πραγματοποιούν στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Παίδων -Κορασίδων ,που θα διεξαχθεί στην πόλη των Σερρών το Σάββατο και την Κυριακή, Καμπάνια ενημέρωσης για τους Πρόσφυγες με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στην καμπάνια οι συνεργαζόμενοι φορείς θα καλέσουν τους αθλητές και τους φιλάθλους , μέσα από το πρόγραμμα για τον αθλητισμό Giving is wining του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσφύγων και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να το υποστηρίξουν οικονομικά .
Ειδικός κουμπαράς με ενημερωτικό υλικό θα ενημερώνει τους συμμετέχοντες για το σκοπό του ποσού που θα συγκεντρωθεί. Στο τέλος των αγώνων θα παραδοθεί στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ για να αγορασθούν σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν για σχολικές τάξεις και ιατρεία σε περιοχές που έχουν πληγεί .

Οι προαναφερόμενοι φορείς θέλουν με την υποστήριξη της Ύπατη Αρμοστείας να ενημερώσουν ,το δράμα των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων, ενώ στόχος τους είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για εκείνους που αναγκάζονται να τραπούν σε φυγή για να σωθούν από τις συγκρούσεις, τη βία και τη δυστυχία. Το να εγκαταλείπει κάποιος το σπίτι του και να πρέπει να αγωνιστεί για να χτίσει μια νέα ζωή είναι μια από τις σκληρότερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο δεν έχουν καμία άλλη επιλογή.

Ο Green ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ εντάχθηκε στο Hellenic Green Sport και είναι η δεύτερη δράση του στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που συνάδουν στο τρίτο πυλώνα του Ολυμπιακού κινήματος

Οι Σερραίοι εθελοντές Ζγέρα Ντίνα ,ο Γιώργος Μελίτος,η Ιωάννα Κώτα και οι Ευρωπαίοι εθελοντές Erika Jonsson και ,David Lycke θα υποστηρίξουν την προσπάθεια. Η κ Μαρία Εμμανουηλίδου Leadership & Coaching συντονίζει την καμπάνια μέσα από το Κέντρο Μεταναστών

Πληροφορίες για την δράση του Οργανισμού http://www.unhcr.gr/