Η UNESCO και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συνεργάζονται για την διοργάνωση του Young Leaders Forum, που θα πραγματοποιηθεί 26 – 30 Ιουλίου 2010 στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία, μαζί με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Το φόρουμ θα προωθήσει την πολιτική δέσμευση της νεολαίας και του αθλητισμού για τους νέους.

Η εκδήλωση θα συγκεντρώσει περίπου 100 συμμετέχοντες, ηλικίας από 18 έως 26,. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε επίκαιρα και πρακτικές παρουσιάσεις και εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν τόσο από ομιλητές και τους συμμετέχοντες, για την ανάπτυξη ηγεσίας μέσω αθλητισμού στη δράση της κοινότητας.

Σύμφωνα με τους στόχους του Διεθνούς Έτους νέων 2010:

Ο διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση, το φόρουμ θα προωθήσει την πολιτική δέσμευση της νεολαίας και του αθλητισμού για τους νέους.
Με την υποστήριξη της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σχεδιάζετε να ξεκινήσει μια διαδικτυακή κοινότητα των νέων ηγετών που θ αναλάβει να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τα σχέδια της κοινότητας. Τα έργα αυτά ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα των νέων και θα προσδώσουν οι νέοι ηγέτες με την οργανωτική και διοικητική εμπειρία για το μέλλον.

Την έναρξη και την υλοποίηση αυτών των βασισμένων στην κοινότητα, τα έργα αθλητισμού θα συμβάλει στην ανάπτυξη, τη συμμετοχή και την ένταξη αυτών των νέων στην κοινωνία. Ενθάρρυνσης του σχεδιασμού και της εφαρμογής των τοπικών προγραμμάτων που ο αθλητισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας. Η online πλατφόρμα όχι μόνο θα ενισχύσει την επικοινωνία και κοινωνία, αλλά και θα στηρίξουν τη διάδοση και την ανταλλαγή των πιλοτικών έργων. Ο Όμιλος συμμετέχει με την κ.Μαρια Πουρνάρι ως μέλος του δικτύου Τafisa, του Ιnstitute for International Sport Περισσότερα
http://www.european-athletics.org/european-athletics-unesco-young-leaders-forum.html

http://www.unesco.org/new/en/social-and-human-sciences/themes/social-transformations/youth/sv13/news/european_athletics_unesco_young_leaders_forum_in_spain/