1 GOAL υποστηρίζει την Ημέρα Μαντέλα,:

Έξι Ιδέες για να επιταχύνει την * Εκπαίδευση για όλους * από την Ημέρα Μαντέλα

«Δεν είναι πέρα από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. Εκείνοι που δεν πιστεύουν αυτό έχουν μικρή φαντασία. Αυτό είπε ο “Ο κ. Νέλσον Μαντέλα, ‘ το 2007

Ημέρα Μαντέλα και Εκπαίδευση:

Mandela Day είναι μια ετήσια γιορτή της ζωής του κ. Νέλσον Μαντέλα, καθώς και μια παγκόσμια έκκληση για δράση για να χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας για να αλλάξουν τον κόσμο μας.

Τον περασμένο χρόνο, την πρώτη παγκόσμια Ημέρα Μαντέλα, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και από όλα τα κοινωνικά στρώματα πήραν το μέλλον στα χέρια τους, και με τον εθελοντικό τους χρόνο και ενέργεια υποστήριξαν την κοινωνική δικαιοσύνη.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους ανθρώπους για να κάνουν ένα βήμα στον τομέα της εκπαίδευσης για την Ημέρα Μαντέλα … και στη συνέχεια να κάνουν κάθε μέρα την ημέρα Μαντέλα…

Προετοιμαστείτε για την Ημέρα Μαντέλα:

Οργανώστε την οικογένειά σας, τους φίλους, τους συναδέλφους, τα σχολεία ή κοινότητες να ενταχθούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και να περάσουν τουλάχιστον 60 λεπτά για να συμβάλουν στην ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση – αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνη της. Όλοι πρέπει να κάνουν άλμα στον τομέα της εκπαίδευσης, να διασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας.

Η Νέλσον Μαντέλα Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Fort Hare ξεκίνησε να προωθήσει τις εργασίες του κ. Μαντέλα στην εκπαίδευση και την αγροτική ανάπτυξη. Μαζί με την εθνική υπηρεσία της Βασικής Εκπαίδευσης, έχουν κάποιες ιδέες για το πώς μπορείτε να κάνει τη διαφορά στις αρχές της σχολικής εκπαίδευσης των παιδιών μας.

1. Δημιουργία ασφαλούς και κεφάτου Σχολείου
Πολλούς βρεφονηπιακοί σταθμούς ,τα σχολεία να είναι ασφαλή, ζεστά και χαρούμενα. Βρείτε τρόπους να τα ανακαινίσουν, βάψτε τα με νέα χρώματα και διακοσμήστε αίθουσες διδασκαλίας – χρήση με ζεστά χρώματα!

2. Μάρκα και Συλλέξτε Παιχνίδια
Πολλοί παιδικοί σταθμοί και αίθουσες διδασκαλίας έχουν έλλειψη εκπαιδευτικών παιχνιδιών όπως τους γρίφους και τα μπλοκ. Κάντε κάποια τετράγωνα ή άλλα παιχνίδια για ένα τοπικό βρεφονηπιακό σταθμό ή στην τάξη.

3. Δώστε Διασκέδαση και ενδιαφέροντα βιβλία
Οι περισσότεροι παιδικοί σταθμοί και αίθουσες διδασκαλίας δεν έχουν αρκετά βιβλία ιστορίας – τα βιβλία που κάνουν την ανάγνωση και το άκουσμα διασκέδαση. Δωρίστε το αγαπημένο των παιδιών σας βιβλία ιστορίας. Ή να γράψουν μια ιστορία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προβλεφθούν τα βιβλία στη μητρική γλώσσα των παιδιών.
Μοιραστείτε τις ιστορίες, τις εμπειρίες και τις σκέψεις σας για την Ημέρα Μαντέλα και Παιδείας. Πηγαίνετε στο www.mandelainstitute.org.za
.
4. Διαβάστε μαζί
Πολλά παιδιά δεν έχουν χαρούμενες εμπειρίες των βιβλίων και των ιστοριών. Διαβάστε με και για τα παιδιά – σε ένα τοπικό σχολείο, παιδικό σταθμό, ή θάλαμο νοσοκομείου για παιδιά. Σύλλογοι φέρτε κοντά τους ανθρώπους στην κοινότητά σας για να υποστηρίζουν την ανάγνωση

5. Πείτε μια ιστορία
Τα παιδιά μαθαίνουν από τις ιστορίες ακούνε λέξεις που χρησιμοποιούνται με διάφορους τρόπους. Πες τους μια αγαπημένη ιστορία, ή να πείτε μια ιστορία από τη δική σας ζωή.

6. Παιχνίδι Τεχνική Υποστήριξη
Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι. Δωρίστε το χρόνο σας σε τοπικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς για την εποπτεία του παιχνιδιού σε περιόδους διαλείμματος. Δωρίστε τις ικανότητές σας στην προπόνηση και να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα για να παίξουν ένα με όλα τα μικρά παιδιά.

Διασκεδάστε τα και θα έχετε το σεβασμό των άλλων!

Αυτές είναι μόνο μερικές ιδέες. Μέσα από το παιχνίδι έρχονται άλλες ιδέες. Να θυμάστε, η καλή δουλειά είναι πάντα ριζωμένη στις σχέσεις σεβασμού. Ρωτήστε έναν δάσκαλο πώς μπορείτε να υποστηρίξετε καλύτερα τον βρεφονηπιακό σταθμό ή το σχολείο.
http://www.join1goal.org/blog_intern.php?page=1&BlogID=61

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου τελείωσε ……..

Εγώ όμως Υπόσχομαι να υπογράψει πάνω από 1 φίλος μου για κάθε γκολ που σημειώθηκε από την ομάδα μας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
Στείλτε ένα email στους φίλους σας και ζητήστε τους να ενταχθούν στο 1GOAL
Ακολουθήστε τα βήματα εδώ http://www.join1goal.org/take_action.php

Τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 18 Ιουλίου ως Διεθνή Ημέρα Νέλσον Μαντέλα ημέρα γενέθλιων του, για να εορτάσουν τη μακροχρόνια δέσμευση του για την προώθηση της επίλυσης των συγκρούσεων, τις φυλετικές σχέσεις, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη συμφιλίωση και την ισότητα των φύλων.
Περισσότερα http://www.un.org/en/events/mandeladay/index.shtml