Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, και την κα Irina Bokova, Γενικό Διευθυντή της UNESCO για συμμετοχή στο 7th World Conference on Sport, Education and Culture με θέμα “Giving a Voice to Youth αποδέχθηκε ο Όμιλος Σερρών που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Durban, της South Africa, από 5 με 7 Δεκεμβρίου 2010 -για να παρακολουθήσει το 7ο Συνέδριο με θέματα που αφορούν το εκπαιδευτικό-αθλητικό,πολιτιστικό πρόγραμμα τους.Τα θέματα είναι
– Αθλητισμός, Εκπαίδευση και Πολιτισμός: Και τα τρία άρρηκτα δεμένα.
Η σχέση μεταξύ αθλητισμού, παιδείας και πολιτισμού σε όλες τις μορφές του, ενθαρρύνει τις πολιτιστικές ανταλλαγές και προωθεί την πολυμορφία των πολιτισμών. Η κορυφή του τριγώνου επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Σιγκαπούρης 2010
– Καθορισμός στις αξίες, με βάση την Εκπαίδευση
Η έμφαση σε ανθρωπιστικές αξίες όπως ο σεβασμός, η αριστεία και η φιλία. Η σύνδεση αποτελείται από αντανακλαστικά πρακτικά των πολιτών ,αιτιολογημένα για τους μαθητές ώστε να γίνουν καλοί πολίτες.
– Ενδυνάμωση και δέσμευση μέσω του αθλητισμού
Οι διαστάσεις της εκπαίδευσης μπορεί δυναμικά να αυξηθεί μέσω του αθλητισμού. Μέσω της αθλητικής καθοδήγησης και προγραμμάτων για την ανάπτυξη ικανοτήτων, η εξέλιξη των δεξιοτήτων της ζωής μπορεί να επιταχύνει την ατομική ανάπτυξη και την ευημερία
-Σφυρηλάτηση: Διεθνές Έτος Νεολαίας 2010-2011 – Ο διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση
Ένα ειδικό Διεθνές Έτος που συμπίπτει με την 25η επέτειο του πρώτου Διεθνούς Ετους για τη Νεολαία το 1985 σχετικά ,με θέμα Συμμετοχή, Ανάπτυξη και Ειρήνη. Το IYY μπορεί να δημιουργήσει να ευαισθητοποίηση, να κινητοποιήσει και να ξεκινήσει ώστε να χτίσουν γέφυρες οι νέοι. Αυτή η σύνοδος υπό την ηγεσία του συν-διοργανωτών του συνεδρίου της UNESCO, της οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών
των οποίων η ευρεία εντολή περιλαμβάνει την εκπαίδευση και το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού.
-Την ανάπτυξη ενός πολιτισμού του υγιεινού τρόπου ζωής
Οι κοινωνικό-οικονομικές πτυχές της υγείας, ιδιαίτερα στις πολιτιστικά πολύμορφες ρυθμίσεις της , απαιτεί ειδικά προσαρμοσμένες ενέργειες.
Η χρήση του αθλητισμού ως το τέλειο εργαλείο για να τεκμηριώσει την καλή
διατροφή, την πρόληψη των ασθενειών και τη μετάβαση σε μια nonsedentary
τρόπου ζωής.
-Ο αθλητισμός ως πρότυπο για την εκπαίδευση και την ένταξη
Ο αθλητισμός ως πλαίσιο για τη διαβίβαση των κοινωνικών αξιών, το
σπάσιμο των στερεοτύπων και την ενίσχυση του δυναμικού του,
στη νεολαία μπορεί να συμβάλει στη διαπολιτισμική κατανόηση.
-Τοπικές πραγματικότητες σε μια παγκόσμια προοπτική: εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και παγκόσμια βελτίωση ,θα μπορεί να πετύχει μόνον όταν δεν πρόκειται να ξεχαστούν τοπικές ανάγκες. Καλά παραδείγματα πρακτικών για τη συμμετοχική μοντέλο – μέσα από τις κυβερνήσεις, τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, την κοινωνία των πολιτών, το αθλητικό κίνημα
– Άνοιγμα θεμάτων : Για την κάλυψη βιωσιμότητας ως οριζόντιο θέμα.
Μια θέση για τον αθλητισμό στο πρόγραμμα σπουδών της εκπαίδευσης
Ο αθλητισμός ως βασικό διεπιστημονικό πεδίο της μελέτης. της Σωματικής αγωγής εναντίον της επίσημης εκπαίδευσης – η διαμάχη και η συμβιωτική αξία της ενσωμάτωσης του αθλητισμού στο πρόγραμμα σπουδών.
-Οι νέοι μιλούν
Μαθησιακές εμπειρίες από τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και
της κοινωνίας των πολιτών. Πώς τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού Συνεδρίου και οι
Συστάσεις της Ανάπτυξης της Χιλιετίας με το -1 Γκολ-θα ενωθούμε για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός στην παγκόσμια ατζέντα.
-Πολιτιστική κληρονομιά : Η επούλωση των εξουσιών του αθλητισμού
Πρακτική για περιπτωσιολογικές μελέτες, για το πώς ο αθλητισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία σε επίπεδο βάσης και όχι προς το παρελθόν.
-Πολιτιστική Ολυμπιάδα: Αύξηση της προστιθέμενης αξίας για τους Ολυμπιακούς
αγώνες –εμπειρία.
Ο αθλητισμός ξεπερνά την καθαρή φυσική του δύναμη από αυτή την άποψη.
Οι εξουσίες του μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της social economical
οφέλη, αλλά εξίσου προσθέτοντας στην ανάπτυξη τηςt το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό τομέα που συμβάλλει στην ομοιόμορφη προσωπική ανέλιξη.
Νεολαία Caucus
Φιλοξενείται από τη ΔΟΕ τμήμα της νεολαίας Caucus των Ολυμπιακών Αγώνων στην ολομέλεια του κλεισίματος και είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ακούσουν τους νέους να ενημερώνουν το ιστορικό , μετά την επιτυχημένη παρουσίαση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Σιγκαπούρη.
Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της εκδήλωσης θα είναι
Πολιτισμός και Πρόγραμμα Εκπαίδευσης (CEP).
Η Σύνθεση της ειδικής ομάδας που έχουν συμμετάσχει στο Yog.
Από τον Όμιλο θα συμμετέχουν η πρόεδρος Καίτη Εμμανουηλίδου, Ελένη Κανάκη, Ηλίας Τριανταφύλλου , Μαρία Εμμανουηλίδου, Μπάμπης Παπαιωάννου.