Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από: 8 Νοεμ.- 4 Δεκ 2010

Περιγραφή Μαθημάτων :Τα μαθήματα είναι σχεδιασμένο για νέους 18-30 ετών που εμπλέκονται ενεργά στη λήψη αποφάσεων στις κοινότητές τους. Σκοπός του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να μάθουν για τη δημοκρατία και το πώς οι νέοι μπορούν να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα, πώς οι νέοι μπορούν να εξουσιοδοτηθούν από τα συστήματα που δημιουργούνται από τη δημοκρατία και το πώς οι νέοι μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν είναι περιθωριοποιημένοι.
Θα καλυφθούν θέματα όπως ηγεσίας των οργανώσεων νέων.
Οι συμμετέχοντες θα ενθαρρυνθούν να σχεδιάσουν συγκεκριμένα σχέδια που θ αφορούν τα θέματα που θα παρουσιασθούν με τά μαθήματα.
Τα μαθήματα θα παρακολουθήσουν 25 συμμετέχοντες που θα επιλεγούν με την παρουσίαση των δράσεων τους που έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα – θα προτιμώνται αυτοί που είναι ενεργά μέλη στις κοινότητές τους και που προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το υλικό των μαθημάτων για να τους βοηθήσει να κάνουν την διαφορά στις κοινωνίες τους Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθούν όλες τις συνεδριάσεις σ όλη την πορεία και την ολοκλήρωση των εργασιών στο σπίτι, προκειμένου να λάβει πιστοποιητικό ολοκλήρωσης. Οι συμμετέχοντες πρέπει επίσης να έχουν τακτική πρόσβαση στο internet (τουλάχιστον 5 ώρες την εβδομάδα), να ενταχθούν σε συνεδρίες σ όλη την πορεία.
Οι μαθητές που μπορεί επίσης να είναι σε μειονεκτική θέση ενθαρρύνονται επίσης να συμμετέχουν Οι προγραμματισμένες συναντήσεις για προβληματισμό και βοήθεια θα πραγματοποιούνται στην Βιβλιοθήκη του ΤΕΙ και στην αίθουσα ηλεκτρονικής υποστήριξης
Η Αίτηση: όσοι ενδιαφέρονται δηλώνουν συμμετοχή ως τις 25 του Οκτώβρη 2010 στο serres.for.unesco@gmail.com. Οι επιλεγμένοι θα ενημερωθούν στις 2 Νοεμβρίου 2010.

Το Πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευση πραγματοποιείται από το Όμιλο Σερρών για Unesco στο πλαίσιο του προγράμματος της UNESCO Education for All με Leadership & Coaching την κ Μαρία Eμμανουηλίδου Msc
Η UNFPA, είναι ο Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την ανάπτυξη και την υποστήριξη των υποβαθμισμένων περιοχών.

http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=596
http://www.nea-epohi.gr/main/node/593
http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=9234